KlubbnyheterVassgrupp

Dammarna rensade

Under veckan har Vassgruppen rensat alla våra dammar utom de två stora vid östra 16 och mellan västra 5 och 7. Dessa två dammar är så stora att vi måste utnyttja proffs med betydligt produktivare utrustning än Vassgruppen har.

13 medlemmar har i omgångar under tre dagar hjälpts åt med rensningen. Det ena H65-laget under ledning av Sune Englund rensade under måndagen den långa dammen på västra 17. Det var en fin dag med varmt och soligt väder. De fyra som gjorde jobbet var Sune Englund, Thomas Claeson, Lars-Erik Lindgren och Leif Liljequist.

Under torsdagen var tanken att det andra H65-laget skulle rensa dammarna på 1an på östra. Kraftigt manfall kunde pareras genom att andra medlemmar ställde upp. De fem som gjorde jobbet var Anders Eriksson, Stig Andersson, Clasgöran Birgersson, Tommy Leijon och Eje Larsson. Vi lyckades tajma lunchpausen så att vi slapp regnet. För att hinna med dammarna på en dag blev arbetet så intensivt att jag inte hann med att ta bilder under arbetet.

På fredagen slutligen så rensades dammen på västra 13, båda dammarna på östra 12 och dammen vid östra 13. De fem som gjorde jobbet var Jan Norberg, Thomas Lindh, Leif Fermvik, Rolf Åkerman och Eje Larsson. När vi höll på med sista dammen så öppnade sig himlens portar och det kom en kraftig skur som även innehöll hagel och åska. Vild flykt till bilarna. Med tanke på hur blöta vi blev var det helt ok att fortsätta jobba när det övergick till bara ett stilla regn.

De två stora dammarna kommer att rensas efter Midsommar.

Eje Larsson

DSC_2651 DSC_2662