Seriespel damer

Nyköpings GK spelade seriespel för lag för både damer och herrar. Damerna spelade på Linköpings GK – www.linkopingsgk.sewww.facebook.com/linkopingsgk.

Damlaget bestod av Malin Landehag, Susanne Hörnfeldt, Alexandra Lennartsson, Emma och Erica Andersson, Anna Erixon och Susann Borg.

Resultat: www9.golf.se/Competition/ResultList.aspx?clubid=0bef5614-74bc-4e13-9d1f-68e2ef0f9e3d&compid=976c91ae-8568-4b42-a4dc-8bd50c060f47

Susanne Hörnfeldt var spelande coach och hon rapporterade från spelet enligt nedan:

Dag 1-2
”Rapport från halvtid i seriespelet, div 1 damer. Seriespelet spelas på Linköpings GK, som var värd för Lag-EM för flickor ifjol, och under seriespelet spelas EM-banans sträckning. Igår (onsdag) började seriespelet med två foursomerundor. Nyköping började bra och Anna Erixon och Alexandra Lennartsson kom in på 80 slag. Strax därefter kom Malin Landehag och Susanne Hörnfeldt in på samma resultat. Efter denna start låg Nyköping trea. På eftermiddagens bästbollrundor spelade systrarna Erica och Emma Andersson i seriespelet för första gången. Emma spelade med Alexandra Lennartsson och kom in på 73 slag. Erica i par med Anna Erixon hade 83 slag. Efter första dagen låg Nyköping sjua. Idag (torsdag) har det spelats fyra singlar. Alexandra Lennartsson höll ihop scoren mycket bra och fick fina 75 slag. Malin Landehag och Anna Erixon hade 84 resp 85 slag. Erica fick spela sin första singel och hade 91 slag. Ondulerade greener har skördat sina offer under dagen och Nyköping är kvar på en sjunde plats med 9 slag upp till en sjätte plats. Fredag och lördag spelas återigen foursome, bästboll och slutligen 4 singlar.” Tack för rapport. Nu ser vi fram mot nästa!

Dag 3
”Rapport efter fredagens spel, dag 3. Morgonen började med foursome och Nyköping spelade samma lag som första dagen, Susanne Hörnfeldt i par med Malin Landehag och Alexandra Lennartsson med Anna Erixon. Susanne och Malin kom in på 81 slag och Alexandra och Anna 82 slag. Återigen två bra scorer som var konkurrenskraftiga. På eftermiddagen spelades bästboll där systrarna Andersson spelade med Anna och Alexandra. Anna och Erica hade 81 slag och Emma och Alexandra hade fina 73. Nyköping är kvar på en sjundeplats och imorgon spelas de fyra avslutande singlarna.”

Dag 4
Susanne Hörnfeldts rapport efter sista dagens singelronder idag lördag: ”När dagen började låg Nyköping sjua, fyra slag från nedflyttningsplats. Alexandra Lennartsson fortsatte spela bra och gick på par, 72 slag. Susanne Hörnfeldt, som spelade sin första singelrond i seriespel på över 20 år, hade 79 slag. Malin Landehag respektive Anna Erixon hade 87 respektive 88 slag i värmen, som var tryckande. Efter en spännande väntan resulterade detta att Nyköping behöll sin sjundeplats och säkrade fortsatt spel i division 1.”

Vi gratulerar damlaget!

Gruppfoto: Foto: Tomas Kihlman