Slutfinal i Scratchserien

Söndagen den 21 september var det dags för finalen i årets Scratchserie för H55. Det nya för året var att alla 12 lag som kvalat in till finalen sattes på noll slag totalt oavsett de tidigare tre omgångarna. Som en bonus fick i stället de fem första lagen dra av 5, 4, 3, 2 och 1 slag från finalens resultat. Vi i Nyköping hade med vår 4e plats därför 2 slag att dra av. Trots mycket regn på vägen till Karlskoga och precis innan vi startade blev det uppehåll under spelet. Banan var tungspelad men i bra skick. Av 71 spelare var det bara 12 ronder under 80 slag. Snabba och svårlästa greener påverkade resultaten.

Nyköpings lag denna gång var

Rolf Åkvist med 79 slag
Anders Larsson  81
Per Sundström  81
Jan Andersson  87
Leif Halth   88
Håkan Ringö  93

De fem bästa resultaten räknades för laget. Vi tappade tyvärr från en 4e plats till en 8e plats. Mellan 4e och 8e plats skilde det bara tre slag.

Segrade gjorde Karlstad med två slag före Linköping. Som en kuriosa kan noteras att Krister Kinell hade 82 slag för Linköping.

Utöver ovan nämnda spelare i Nyköping har även Bo Ackelman, Thomas Claeson och Ingvar Carlsson deltagit i vårt lag.

Vi får nu ta nya tag och sikta på nästa års serie. Jag kommer att kvarstå ytterligare ett år som lagledare och hoppas därefter att någon ny ledare träder in.

Tack till alla som spelat i årets lag

Jan Andersson
(lagledare)