Susanne Hörnfeldt vann bruttopriset

Priset överlämnades av ett barnbarn till Ulla Bergström. Susanne hade 73 slag och spelade på SHCP 6. Susanne höll ett mycket trevligt tacktal. Bl a  vände hon sig speciellt till Ullas make Folke Bergström, som var närvarande hela dagen: ”Det är hedrande att få vinna detta pris eftersom Damernas Gästabud är en tävling som jag har vuxit upp med här på klubben. Dessutom har du och din familj alltid funnits på klubben under hela min uppväxt, vilket gör det extra roligt att vinna tävlingen till Ullas minne.”

Reportage från tävlingen.

CC8A7780 CC8A7799

Damernas Gästabud – Till Minne av Ulla Bergström – Återblick

Damernas Gästabud startade 1979 och 2012 spelades den för första gången till ”Minne av Ulla Bergström” som avled hösten 2011 och som spelat nästan alla tävlingar.

Vnnare av bruttopris - Alexandra Lennartsson

Vinnare av bruttopris – Alexandra Lennartsson

Anna Lundin och Gary Cosford. Anna hade bästa brutto och fick ta emot vandringspriset för första gångenUlla BergströmDamernas gästabud startade 1979 och spelades för 33e gången 2012. Anna Lundin, Ågesta GK och Nyköpings GK, blev ”historisk” när hon vann Damernas Gästabud ”Till minne av Ulla Bergström” och får sitt namn graverat på vandringspriset. Anna hade 74 slag, SHCP 1. Grattis Anna och hjärtligt tack till familjen Bergström, som låter tävlingen leva vidare i en ”högre division” med detta vackra vandringspris.

Statuterna kommer att dokumenteras så att tävlingen spelas i den anda som familjen Bergström framförde inför denna första tävling.

Glasskulpturen har en graverad orkidé. Vandringspriset kommer att förvaras på klubben. Som minne fick Anna ett halssmycke i silver, deisignat och tillverkat av guldsmed Boo Nilsson. Han har även tillverkat plattorna på priset.

Ulla var född 1927 och avled 12 oktober 2011. Tävlingen spelades första gången till hennes minne i år. 74 damer deltog.

Kerstin Åqvist, som var bästa väninna med Ulla Bergström, höll ett fint och stämningsfullt tal till Ullas minne. Många av våra gäster mindes Ulla och hade kommit speciellt för att hedra henne genom att spela hennes tävling.

Klubbchef Gary Cosford höll också ett minnestal och han var också prisutdelare av vandringspriset, som familjen Bergström, make Folke och söner med familjer, hade instiftat till bästa dam.

Anna Lundin med vandringspriset. Glasstatyetten är en orkidé, som kommer att förvaras på klubben. Som minne fick Anna ett halssmycke i silver, designat och tillverkat av guldsmed Boo Nilsson.

Halssmycket som går till den dam som har bästa brutto, Tillverkning och design guldsmed Boo Nilsson

Det här vackra halssmycket har designats och tillverkats av guldsmed Boo Nilsson på klubben.

Förlagan är glasskulpturen som är vandringspriset, som familjen Bergström instiftat till minne av Ulla Bergström. Orkidén är avbildad och graverad på smycket.

Den dam som har bästa bruttoscore vinner smycket och får en inteckning i vandringspriset, men det priset stannar på klubben.

2012 – Anna Lundin, Ågesta GK och Nyköpings GK
2013 – Anna Lundin, Ågesta GK och Nyköpings GK