DamelitKlubbnyheterKlubbtävlingar

Seriespel damer – Kalmar GK 2015

Seriespel damer – Kalmar GK

Damlaget bestod av bakre raden Alexandra Lennartsson, Malin Landehag, vice kapten Susanne Hörnfeldt, (Susann Borg spelade inte). Sittande Erika Andersson, Anna Erixon och Emma Andersson. Kapten Malin Landehag. Damlaget kom fyra i division 1. Toppbilden är från 2014.

Damlaget - Emma, Erika, Anna och Alexadra

Damlaget – Emma, Erika, Anna och Alexandra

Kapten Malin Landehag summerar

”Lördagen den 17 juli spelade Nyköpings Elitdamlag 4 singelronder. Tjejerna levererade fantastiskt spel och visade stor ödmjukhet, sportmanship och var goda ambassadörer för Nyköpings Golfklubb.

Emma Andersson 76 slag. Anna Erixon och Alexandra Lennartsson fina 74  slag och Erica Andersson 81 slag. Team Nyköping slutade på en fin 4 placering i årets Division 1 spel. Kaptenen Malin Landehag är stolt över tjejernas insatser och nöjd med att all träning i år har gett bra resultat. Den nya generationen med systrarna Andersson – storspelade och levererade både i bästboll, foursome och singlar.

Anna Erixon och Malin Landehag likaså i foursome båda dagarna, fina 75 och 76 slag. Vi tar med oss många skratt och härlig gemenskap från vår vecka i Kalmar. Ett stort tack också till den fantastiska Susanne Hörnfeldt, som med erfarenhet och fingertoppskänsla hjälper oss att hålla ihop scorerna bland annat!”

Anna Erixon, Alexandra Lennartsson och Susanne Hörnfeldt

Damlaget i seriespelet

Damlaget i seriespelet. Emma och Erika Andersson, Anna Erixon, Alexandra Lennartsson och spelande kapten Malin Landehag

Sammanställning från direktrapportering på Facebook

Inläggen har verkligen uppskattats och haft många läsare på klubbens facebook.

Alexandra har varit professionell i tre år. I år spelar hon första året på LET Acess – European Ladies Tour Access –  har också rapporterat på sin egen facebooksida: Alexandra Lennartsson Professional golfer.  Följ henne också på hennes hemsida – www.alexandralennartsson.se

Alexandra_100lapp

Alexandra Lennartsson vinner en biobiljett!

Idag skrev Alexandra: ”Susanne Hörnfeldt sa idag att om jag gjorde 6 birdies i min singel skulle hon ge mig en biobiljett! Jag gjorde det och imorgon ska jag gå på bio! Resten av tjejerna spelade så bra golf och vi har haft en fantastisk vecka.”

Malin Landehag, Alexandra Lennartsson och Bertil Landehag

Dag 2 – 16 juli: ”Vi spelade fyra singlar och ligger efter dagens spel kvar på fjärde plats. Bästa spelaren blev Alexandra Lennartsson på fina 72 slag. Näst bäst i laget blev Emma Andersson som med bra spel fick 77 slag. Leder gör hemmaklubben Kalmar strax före Hooks GK. Stort tack till dagens spelare för god kämpaglöd och även tack till dagens caddies. På bilden syns Bertil Landehag som förtjänstfullt jobbade för Alexandra idag!”

Alexandra Lennartsson

Dag 1 – 15 juli:

”I förmiddagens foursome spelade Malin Landehag i par med Anna Erixon och Alexandra Lennartsson i par med Emma Andersson. Båda lagen spelade bra golf och resultaten blev fina 75 respektive 76 slag. Det resulterade i att vi låg tvåa inför eftermiddagens bästbollar. I bästbollarna hade Alexandra i par med Anna 68 slag och systrarna Andersson, Emma och Erica, 72 slag.

Coach Landehag är kanonnöjd med spelarnas härliga inställning och att vårens och sommarens träning gett resultat. Dagens kapten, Susanne Hörnfeldt, är minst lika nöjd.  Imorgon spelas Nyköpings fyra singelronder av Malin, Emma, Anna och Alexandra. Fortsätt att hålla tummarna för våra duktiga tjejer!”

Malin Landehag hälsar att hon återkommer med en ”summering”.

Toppbild: Fotograf Tomas Kihlman (2014)
Övriga foton privata.

Information angående Coronavirus covid-19