OAuthException: (#10) To use 'Page Public Content Access', your use of this endpoint must be reviewed and approved by Facebook. To submit this 'Page Public Content Access' feature for review please read our documentation on reviewable features: https://developers.facebook.com/docs/apps/review.

Maggies Damtävling 30 juli – 55 deltagare

Årets upplaga var den 7e och det var lika festligt som vanligt. Margaretha Olofsson hälsade klubbens damer och några inbjudna gäster välkomna på torget och tävlingen startade kl 13.  Efter tävling var det samling hemma hos henne från kl 18 mellan hål 10 och 11 på Västra. Tävlingen tog lite tid eftersom alla råkade ut för ett störtregn när det var ca 3 hål kvar för alla. Det trevliga minglet i trädgården före maten uteblev eftersom regnet kom tillbaka mellan 18-20. Då sken det upp och prisutdelningen kunde ske utomhus. Kompletterande info kommer snart.

Tältet var som vanligt riggat och "knökfullt". I år bjöds det på fisk och skaldjur.

Tältet var som vanligt riggat och ”knökfullt”. I år bjöds det på fisk och skaldjur.

Lagvinst - Eva Rylander, Katja Harlin + en hemlig score från Margaretha Olofsson, som visade sig vara 31 poäng. Eva och Katja blev bara två i sin boll, därav den hemliga scoren.

Lagvinst – Eva Rylander, Katja Harlin + en hemlig score från Margaretha Olofsson, som visade sig vara 31 poäng. Eva och Katja blev bara två i sin boll, därav den hemliga scoren.

Årets vinnare – Vandringspris

Dagens bästa score hade Connie Tidlund. 34 poäng och hon vann på lägre hcp över Annika Sundqvist som också hade 34 poäng.

• 2008 Inga-Lill Nilsson 39 poäng
  • 2009 Ann Granqvist 43 poäng
  • 2010 Anna Erixon 34 poäng
  • 2011 Katja Harlin 41 poäng
  • 2012 Sara Wängstre 44 poäng
  • 2013 Helen Boman 45 poäng
  • 2014 Wivianne Alm 43 poäng
Tävlingen spelades i tre klasser. Vinnare Connie Tidlund, Annika Sundqvist och Marie-Louise Pierrou.

Tävlingen spelades i tre klasser, A, B och C/D. Vinnare Connie Tidlund, Annika Sundqvist och Marie-Louise Pierrou.

Andra plats: Eva Asthage, Ewa Rylander och Inger Reuterwall.

Tredje plats: Marianne Westin, Anna Erixon och Ann Granqvist.

Tredje plats: Marianne Westin, Anna Erixon och Ann Granqvist. Fler pristagare i collaget nedan.

Årets Kämpe – Vandringspris

Årets Kämpe!

Årets Kämpe blev Ewa Karlsson som här får ta emot vandringspriset av Margaretha Olofsson. Motivering för årets kämpe: En positiv och glad tjej som kämpar, tränar och inte tidigare ”vågat” vara med. Hennes glada skratt får alla glada.

Biståndsprojekt

En uppskattad nyhet för året var att Margaretha sålde lotter till förmån för ett biståndsprojekt i Afrika. Pengarna skulle gå till att köpa toaletter till flickor! Lotterna kostade 20 kr eller mer för 3 st. Frivilliga bidrag var mycket välkomna. Margaretha hade minskat på prisbordet (som ändå var mycket välfyllt) och istället låtit del av pengarna gå till projektet. Hon fick värmande applåder för detta initiativ.

Lottringarna såldes slut snabbt!

Lottringarna såldes slut mycket snabbt!

2015-07-30 19.08.31 Lottpengar

Många gav frivilliga bidrag både kontant och via Swish. Det går mycket bra att bidra i efterhand till Margaretha eller Karin Olofsson.

Projektbeskrivning – Utdrag

2011 lades grunden för det arbete som Dana Simonic startade i centrala Kampala i Uganda och som idag drivs av föreningen DANA – Developing a new Afria. Antalet skolor var fram till mitten av 2015 18 st, men kommer nu att minskas till 10 st för att bättre kunna följa upp det arbete som sker och för att kunna ge varje skola vad de behöver.

Högst upp på agendan ligger kunskap, vatten och hygien. Samtliga skolor lider stor brist på friskt vatten. Toaletterna i skolorna är under all kritik och de flesta är stängda eftersom de är överfulla. DANA har startat ett projekt för att sanera, måla och renovera alla toaletter med fokus på toaletter för flickor. En toalett kostar mellan 5-6.000 kr. Läs mer på hemsidan vad som skett hittills – www.pae-swn.com

I Sverige finns styrelsen med sju hängivna personer med olika akgrunder och erfarenheter. Lyssna gärna på den video som DANA gjort tillsammans med kända artister i Uganda och Africa.

Gill Åkerblom, ordförande D A N A. Margaretha känner dessa personer personligen.

Tack

Alla uttryckte ett stort tack för denna fantastiska tävling med fest i trädgården. Margaretha och dotter Karin var tävlingsledare tillsammans med Birgitta Eriksson och Inga-Lill Nilsson, som räknade scorer och lagresultat. DK tackade med en ”guldpåse” och deltagarna med många och långa applåder. Foto: Gunnel Thunström

Tryck på bilderna så visas de med ev text och i större format. Du bläddrar lätt med pilarna.

Gilla gärna Nyköpings GK på facebook.

Foto: Gunnel Thunström

Deltagare i den 7e omgången av Maggies tävling