H55 ScratchKlubbnyheter

Omgång 2 och 3 av H55 scratchserie 2015

By 25 augusti 2015 No Comments

Omgång 2 och 3 av H55 scratchserie

Några noteringar från H55 scratchserie. Vi låg på 6e plats efter första omgången.

Omgång 2

Den 13 juni spelades omgång 2 på Örebro Citys Mosjöbana. Mosjö är en vindutsatt bana och mycket riktigt fick vi spela i en kraftig vind som gjorde det tufft. Banan var i bra skick och det var i alla fall soligt väder.

Nyköpings lag:

• Per Sundström med 80 brutto
  • Anders Larsson  81
  • Rolf Åkvist  82
  • Bo Ackelman  83
  • Håkan Ringö  92
  • Jan Andersson  96

Sämsta resultatet räknas bort och det innebar att laget avancerade till en delad 3e plats. Vi hade 4 spelare bland de 18 främsta. Med alla lag var det 96 spelare till start. Notabelt var att Anders hade en 9a i på ett par 5 hål och att Rolf avlutade på 18e par 4 med en 8 i.

Omgång 3

Omgång 3 spelades den 13 augusti hos Torshälla GK. Banan var i mycket bra skick och vädret strålande sol och vindstilla. Trots de perfekta yttre förutsättningarna lyckades vi inte lika bra som tidigare. Utgångsläget var ändå lugnt då vi var säkra på att gå vidare till slutfinalen. De 12 bästa lagen av 19 st får spela en slutfinal.

Laget i Torshälla:

• Håkan Ringö med 83 brutto
  • Leif Halth  85
  • Jan Andersson  87
  • Ingvar Carlsson  88
  • Anders Larsson  90
  • Thomas Claeson  94

Vi backade därmed till en 6e plats i serien med detta resultat. Att den normalt säkre och stabile Anders hade 90 visar vad nyckfullt spelet är.

Som vanligt var Karlstad i topp i serien. Till slutfinalen nollställs alla lag. De fem lag som var bäst i serien får i finalen dra av 5 till 1 slag. Karlstad således -5, Karlskoga -4, Linköping -3, Västerås -2 och Norrköping -1.

Final

Finalen spelas söndagen den 27e september hos Kallfors GK. Då återkommer Rolf Åkvist och Bo Ackelman i laget så förhoppningsvis får vi starkast möjliga lag då och kan slåss om en topplacering.

Jan Andersson
(lagledare)