H55 ScratchHerrar (arkiv 2013-2015)Klubbnyheter

2a plats i Mellansvenska Scratchserien H55 2015

2a plats i Mellansvenska Scratchserien för H55!

Nyköping blev 2a i finalen av Mellansvenska Scratchserien för H55 och äldre. Klubbens bästa placering någonsin i Scratchserien.

Scratchserien spelas i 4 sammandragningar med 6-mannalag och från början var det 19 anmälda klubbar till seriespelet. Det spelas först 3 omgångar och sen får de 12 bäst placerade lagen spela en final. Efter omgång 3 nollställs alla resultat för de 12 lagen inför finalen men de 5 bästa får bonusslag att dra av i finalen, -5 ner till -1.

Tyvärr verkar en del lag ha svårt att få ihop lag. Ett av de anmälda lagen, Lindesberg, kom aldrig till start i omgång 1. Ytterligare två lag, Vreta Kloster och Askersund uteblev till omgång 2 och sen kom inte Landeryd till omgång 3.

Finalen spelades söndagen de 27 september på Kallfors bana i ett trevligt höstväder. Banan var i bra skick och fick många lovord från spelarna. Greenerna är dock svårputtade och många fick fler gråa hår i kalufsen.

Nyköpings lag denna gång var:

• Rolf Åkvist med 78 brutto
  • Anders Larsson 79
  • Gert Nilsson 80
  • Bo Ackelman 82
  • Jan Andersson 86
  • Håkan Ringö 87

Sämsta scoren stryks i lagresultatet. Vi fick då 405 slag.

Rolf blev 7a individuellt, Anders 11a och Gert 15e. Gert är ny i klubben för i år och spelade för första gången på Kallfors. Han klarade det således galant.

Karlstad hade 404 brutto och med -5 bonusslag i bagaget fick de 399 som var deras segerresultat. Vandringspriset fick de ta med sig hem igen. En seger till så blir det Karlstad GKs för alltid.

Preliminär tabell:

1. Karlstad 399
  2. Nyköping 405
  3. Karlskoga 409
  4. Linköping 412
  5. Västerås 416
  6. Söderköping 416
  7. Torshälla 421
  8. Norrköping 430
  9. Katrineholm 431
  10. Örebro City Gustavsvik 437
  11. Lannalodge 442
  12. Bråviken 446

Seriens ansvarige ledare är Leif Reinholdz från Örebro Läns GF. Han har gjort ett bra jobb med serien och han sa att det kan bli lite nyheter till nästa år. Det ryktas att EGA ska se över ålderklassindelningen. Ska bli intressant och se vad det innebär för 2016.

För undertecknad var det nionde året som ansvarig lagledare för Nyköpings GK. Det sägs man ska sluta på topp så nu är det dags för någon yngre H55 ta över lagledarskapet. Jag har pratat med några som visat intresse för det.

Tack till alla spelare som deltagit i år!

På bilden är det fr v Jan Andersson, Anders Larsson, Bo Ackelman, Rolf Åkvist, Gert Nilsson och Håkan Ringö.

Jan Andersson
(Glad och nöjd lagledare)

Tillägg

Nyss kom ett besked som redogör för ändringar av åldersklasser näsa år. SGF har infört jämna årsgränser, H30, H40, H50, H60, H70 till 2016. Det innebär förmodligen att scratchserien blir för H50 och äldre. Det är dock full frihet för distrikt och klubbar att ha andra gränser än de SGF infört. Jan Andersson