Seniorgolfens avslutning

15 lag deltog idag när Seniorgolfen spelade scramble som avslutningstävling. Det blev en härligt solig och relativt varm dag. Resultatlistan finns nedan. Pris delades också ut för Order of Merit under säsongen. Anita Andersson vann damklassen och Leif Halth vann herrklassen.

Grattis till vinnarna i seniorgolfens scramble. Arne Alexandersson, Jan Norberg och Gudrun Byrehed, 59,3 slag. Bild ovan. Grattis också till övriga vinnare.

Info om utveckling och Order of Merit

Inför år 2015 budgeterades det med ca 1000 starter. Minskningen med 25% deltagande behöver analyseras närmare. En möjlig orsak kan vara väderberoende då vi upplevde en ganska kall och blöt försommar, med några få undantag.

Damklassens kraftiga minskning kan direkt hänföras till att vi gjorde en förändring 2015 från klasserna AB och CD till en Damklass. Orsaken till detta var det svaga deltagandet i klass AB 2014, 80 starter, och som vi nu ser har försvunnit helt. Klass CD ligger på oförändrat antal starter jämfört med föregående år.

En del förslag har inkommit från Seniormedlemmar om förbättringar till 2016 som Tävlingskommittèn behandlar.

De flesta i seniorkommittén fortsätter också nästa år. Björn Holmqvist avgår och ersätts av Carl-Gustaf Mattson. Tack för fint engagemang till alla.

Tvåa i seniorgolfens scramble kom

Tvåa i seniorgolfens scramble kom Bengt Fridén, Agneta Kumlin och Olof Martinsson. 61,1 slag.

2015-09-28 andra plats

Trea kom Leif Danielsson, Birgitta Flyborn och Thomas Eriksson. 62 slag. Thomas vann också närmast hål för herrar.

Närmast Hål 1

2015-09-28 Gunnel_narmast hal

Gunnel Thunström vann närmast hål för damer på hål 1 – 6,33.

Order Of Merit – Damer och Herrar

Anita_Andersson_1Oom

Anita Andersson vann damernas Order of Merit. Högst poäng på fem tävlingar. Vandringspriset får hon ha hemma ett år och bägaren får hon behålla. Anita fick också en prischeck.

Vandringspris - Herrarnas Order of Merit

Vandringspris – Herrarnas Order of Merit. Leif Halth vann denna putter, en gång skänkt av Nils Bridal. För varje år förses den med en ny plakett. Dessvärre har vi inte hittat bakgrunden till priset.

Seniorkommittén 2016 - Carl-Gustaf och Elisabeth Mattson, Jan Illmesjö och Sten Karlsson.

Seniorkommittén 2016 – Carl-Gustaf och Elisabeth Mattson, Jan Illmesjö och Sten Karlsson.

Jan Andersson vann GubbCupen

Vinnare Jan Andersson

Vinnare Jan Andersson. Priset delas ut i samband med Senioravslutningen. GubbCupen har levt en ganska undanskymd tillvaro och det är inte så många som har deltagit. I och med att Jan vann i år är det han som håller i GubbCupen 2016. Vi lyfter upp den serien med separat info så att fler deltar nästa år. Det var många som inte kände till att den fanns. I och med att det är matchspel så gäller det att anmäla sig på våren i samband med att spelschemat publiceras. Ta gärna kontakt med Jan om du har frågor.

Foto: Gunnel Thunström

Resultatlista – Scramble

Plac. Namn Klubb Klass SHCP Tot.res Särskilj
1 A Alexandersson / J Norberg / G Byrehed Nyköpings Golfklubb scramble 59,3