BananKlubbnyheter

2015 – Förändringar på banan

Förändringar 2015

Det händer alltid mycket på vår golfklubb. Vi arbetar ständigt med förbättringar och förändringar och vi har försökt dokumentera. Vi har sammanställt en del som har hänt eftersom det är mycket lätt att glömma. Rensningen av ”WaPa-Creek”, vattenhindret utmed hål 2an – 17e på Västra banan påbörjades i mitten av maj 2014 och har fortsatt under 2015.

Blomgruppen

Blomgruppen, som leds av Karin Appelqvist, har varit mycket flitiga de senaste fem åren med planering, plantering, vattning m m runt klubbhuset. Det har varit många som hjälpt till. Tack för att ni sköter vår utsmyckning så fint.

Terttu Matsson och Anita Andersson planterar

Terttu Matsson och Anita Andersson planterar.

Karin Appelqvist och Bo Ek planterar på torget

Karin Appelqvist och Bo Ek renoverar och planterar nya träd m m vid torget.

Vattenrensning

Eftersom flera av våra vattenhinder är så stora att det inte går att rensa utan maskinell hjälp anlitar vi företaget Vassjobb, ett företag i Oxelösund. Här rensas hål 16 på Östra i omgångar eftersom vi måste ta hänsyn till de sällsynta fåglarna som häckar där under våren.

_C8A2439

_C8A2430

_C8A2460

Renoveringar på banorna

November – De senaste veckorna har det hänt mycket på banorna bl a har teeområdet på hål 1 Västra utökats rejält genom fällning av en del träd och sprängning av berget intill utslagsplatsen. En utökad spelyta behövs eftersom den nedre teen tas bort inför säsongstart 2016. En utfyllnad pågår även framför tee 60 och en rensning i skogen till vänster om greenen för att förbättra speltempot och öka trivseln. Under våren hoppas vi kunna utöka trivseln här med en starterkur på väg upp till tee 1 västra.

Bunkerprojektet rullar vidare nu under hösten genom att bunkrar i första hand på Västra uppgraderas och grävs om med vår nya teknik. Hål 2, 18 och 16 ligger på prioriteringslistan. Massorna från utgrävningar används för att bygga upp ny tee på hål 1 Västra. Gjutning i en del bunkrar med ”capillary concrete” görs under kommande vecka på Västra banan. Titta på bildspelet.

Tryck på pilen mitt i bilden så startar bildspelet, som har musik. Längd 1,36 min. Vill du titta i helskärm, tryck på ”fyrkanten” längst ner till höger. Tryck Escape för att återgå till sidan. Foto Anders Lundgren.

Några fler bunkerbilder

Vi ser sällan hur det ser ut under sanden i en bunker. Här har hål 6 Östra fått nytt underlag.

Hål 5, vänster om green. Efter ett häftigt regn i september kom underlaget fram!

Asfaltering för ställplatser

_C8A7356_asfalt

_C8A7345

_C8A7354

Ställplatser klara på Nyköpings GK

CC8A0012 4 HusvagnarHusbilsparkeringen har varit full under en period från slutet av oktober med gäster från både Sverige och utlandet. Nu när vi stängde banan för säsongen 13 nov så stängde vi även dessa uthyrningsplatser.

Modernt husboende på banan

Projektet med husboende beräknas vara klart sommaren 2016.

Häst på banan!

Häst på banan är tack och lov ovanligt. Här på hål 16 Östra och den vände innan den kom till greenen!

Häst på banan är tack och lov ovanligt. Här på hål 16 Östra under en damtävling. Hästen vände som tur var vid bunkrarna innan den kom upp på greenen och förstörde den!  Foto: Gunnel Thunström

(där annat ej anges)