Bildspel/videoKlubbnyheter

Höstårsmötet på Sunlight

By 25 november 2015 No Comments

108 medlemmar kom till höstårsmötet

sunlightKvällen inleddes med samling till kaffe och smörgås. Då visades ett uppskattat bildspel med ca 500 bilder från årets verksamhet.

Styrelsens förslag gick igenom både vad gällde avgifter, budget och husprojekt. Styrelsen omvaldes i sin helhet och Holger Namér fortsätter som ordförande.

Klubbchefen Gary Cosford gjorde en mycket utförlig redovisning med fint material. Vi förbättrar ständig banan och nu är det bunkrar och vattenhinder som stått i fokus och som snart är åtgärdade. Se mer nedan. Andra banor har också visat intresse för vårt arbete.

KM-vinnarna fick sina priser. Så också alla som varit flitiga att spela med Juniorbarometer. Se länkar nedan.

Som avslutning utsågs Christer Isaksson till hedersmedlem för lång och trogen och mycket förtjänstfull 30-årig tjänst. Han fick stor uppskattning av mötesdeltagarna med varma applåder.

Nästa år firar klubben 65-årsjubiléum, 10 år med 36 hål och 40 år på Ärilla! Det ska vi fira med bl a en jubiléumsfest på lördagen i Ärila-veckan.

Bildspel från kvällens årsmöte

Tryck på pilen mitt i bilden så startar bildspelet, som har musik. Sätt på ljudet på din dator. Längd ca 3 min. Vill du titta i helskärm, tryck på ”fyrkanten” längst ner till höger. Tryck Escape för att återgå till sidan. Vill du titta en gång till. Tryck på symbolen ”spela igen” längst ner till vänster.

Några timmar före mötet hann vi publicera information om stugprojektet på hemsidan med ritningar och bilder. Det scenario, som klubbchefen visade med exempel från andra klubbar, visade att alla klubbar hade fått ökade intäkter när de kunde erbjuda boende. Många hade också sagt att de ångrade att de inte byggt fler hus!

Björn Albing var mötesordförande och han tackade alla och avslutade mötet.

Golfnyttan i samhället

Klubbchef Gary Cosford informerade om att klubben är engagerad i projektet ”Golfnyttan i samhället” och han visade rapporten. Här finns länkar och rapporten.

SGFs länk till sidan om Golfnyttan i Samhället inkl video

Rapport från HUI Research

En sammanställning av kända fakta samt litteraturförteckning har tagits fram av Handelns Utredningsinstitut (HUI). En rapport om friskvård och hälsa, naturvärden och positiv miljöpåverkan samt golfens betydelse för besöksnäring och en plats attraktivitet.

Länk till rapporten – PDF-fil 47 sidor

Länk till facebooksidan om Golfnyttan i samhället

Golfhallen

Klubbchefen avslutade med att informera om att golfhallen öppnar för en dag 5 dec och att det behövs bemanning i golfhallen när den öppnar 7 dec. Anmäl intresse till kansliet.

Nedan finns en återblick på de arbeten som görs och har gjorts på banan. Bildspelet visades under mötet.

Planering 2016 – Renoveringar på banorna

De senaste veckorna har det hänt mycket på banorna bl a har teeområdet på hål 1 Västra utökats rejält genom fällning av en del träd och sprängning av berget intill utslagsplatsen. En utökad spelyta behövs eftersom den nedre teen tas bort inför säsongstart 2016. En utfyllnad pågår även framför tee 60 och en rensning i skogen till vänster om greenen för att förbättra speltempot och öka trivseln. Under våren hoppas vi kunna utöka trivseln här med en starterkur på väg upp till tee 1 västra.

Bunkerprojektet rullar vidare nu under hösten genom att bunkrar i första hand på Västra uppgraderas och grävs om med vår nya teknik. Hål 2, 18 och 16 ligger på prioriteringslistan. Massorna från utgrävningar används för att bygga upp ny tee på hål 1 Västra. Gjutning i en del bunkrar med ”capillary concrete” görs under kommande vecka på Västra banan. Titta på bildspelet.

Tryck på pilen mitt i bilden så startar bildspelet, som har musik. Längd 1,36 min. Vill du titta i helskärm, tryck på ”fyrkanten” längst ner till höger. Tryck Escape för att återgå till sidan. Foto Anders Lundgren.

Information angående Coronavirus covid-19

Råd och rekommendationer för Nyköpings Golfklubb