AdventskalenderDamerGolfresorKlubbnyheter

19 dec – Adventskalender – Race to Dubai – Resa

Min dröm- och äventyrsresa till Dubai

Jag gav mig själv en   70-årspresent!

Reseberättelse av Solveig Preimer.
Presenten var att se ”Race to Dubai” finaldagen. Resan gick i i Golf Plaisirs regi.

Dag 1 – 08.00 – Efter några timmars sömn var det dags för färden till Jumerian.

001_IMG_089511 nov – Henrik Stensson har gått ut tidigt. Han är på 15e hålet när jag kommer fram. Jag vill se David Howell, Justin Rose, Lee Westwood först, som går bollarna före. Springer, genar för att komma ifatt Henrik Stensson. Jag ser precis på håll när han slår ut på 18. Vi är en trogen liten skara som följer honom in och jag får en bild på honom.

Jag ser några med orange tröjor på håll, som är Golf Plaisirs gäng. De är på väg upp till VIP-läktaren. Jag har inte tröjan på mig, eftersom jag tänkte spara den till första speldagen, då vi ska ha den för fotografering. Jag lyckas ändå hänga på dem och får ett band om handleden och ett kort om halsen. Jag är en VIP-person för en dag!! Det jag inte visste var att allt var gratis, så jag tog inget! Jag hade en påse med frukt, som jag åt på golfbanan.

001_IMG_0907 McIlroy12 nov – Finalens sista bollar.
Byecng Hun An, Patric Reed och LEDARBOLLEN Rory McIroy (68, 68, 65 – 15) och Andy Sullivan (68, 66, 68 – 16). Jag följer ledarbollen. Spelet böljar lite. Vid 17e leder Rory med två slag. Ett par 3, vatten runt om och Rory slår i vattnet. Jag blir besviken. Droppzon, långt från hål. Då går jag mot 18e green och hör ett vrål och tror att Sullivan gjort birdie. Jag sätter mig på VIP-läktaren och frågar hur det gick på 17e? Rory hade satt den långa putten, därav vrålet. Ett slag skiljer nu dem åt. Rory har nu puttar för vinst, blir kort, men sätter den avgörande. Kul!

001_IMG_0922avslCa 17 – Fin avslutningscermoni
Första bussen till Plaza Crown hotell gick hem redan 16.00. Jag hade bestämt mig för att ta sista bussen 17.30 så klart! Av olika anledningar missade jag bussen. Jag sprang som en tok fram och tillbaka på den stora parkeringen och blev hänvisad hit och dit. Jag kände mig skräckslagen, för nu började det bli mörkt. Det fanns en lång taxikö. Jag hade gett upp att hitta min buss. Jag gick igenom kön och frågade om någon skulle till mitt hotell. Det blev ingen som helst respons, alla såg bara trötta ut. Jag fick så småningom en taxi. En trevlig man från Pakistan körde. Jag frågade honom om han kunde få fram telefonnummer till mitt hotell. Jag ville meddela att jag var på väg och bad att de skulle ringa upp en av arrangörerna så att de ej skulle vara oroliga. Det var det jag oroade mig för. Det gick två bussar hem, så ingen hade saknat mig. Skönt!

001_IMG_0925 Solveig23 nov – 13.00 – Måndag – Min första speldag.
Shotgunstart på Arabian Ranches. Orange tröja på och fotografering. Bilarna står klara, start på hål 10. Jag ska spela med Fredrik och Martin. Jag berömmer dem för fina slag. Det jag inte visste var att de hade 2 och 4 i hcp!! De gick på sin hcp. Vi fick ingen slope.

När vi går från green på 18, hälsar killarna på, ja vem?

Kristoffer Broberg står där. Jag blir ju ”till mig” förstås. Jag gratulerar honom för särspelet med Patric Reed. Jag berättade om hur spännande jag tyckte det Solveig_Christoffer_Brobergvar när jag följde dem på TV. Jag fick en fin bild av oss tillsammans!!!

Därefter tillbaka till hotellet och badkaret som vanligt, innan jag letar upp gänget. Jag hör någon prata om Hard Rock hotell och frågar om jag får följa med. Martin, Micky, William och en till och jag går dit. Det blev en härlig kväll och det var tryggt med fyra bodyguards i Dubainatten.

24 nov – 13.00 – Andra speldagen.  Shotgun, Dubai Creek.
Jag spelar med Micky, Karin och Bo Sunö. Det var en svår bana med mycket vatten. Jag ställer som vanligt min bag tillsammans de andra bagarna. Transporten av bagar sköts av personalen. Vid hemkosten till hotellet saknas min bag. Jag blir förtvivlad. Jag ser Micky och han ringer golfklubben och där fanns den. Tack Micky!

25 nov – 06.00 – Tredje speldagen.
001_IMG_0945 Solveig gruppJag spelar med Fredrik igen och blir glad för det! Tack Fredrik för att du var så snäll och omtänksam. Tack också till härliga Kia.

Lunchbuffe och prisutdelning och Kia bjöd mig på vin. Fem stycken spelare hade vunnit resan hit. Två unga spelare, Sebastian Hansson och Malin Vinge Skoog, kommer vi nog snart att se i större sammanhang. Unge William delade vinsten bland dem som vunnit resan. Fredrik vann den andra tävlingen och Martin kom 2a på högre hcp har jag för mig.

Dags för Dubai by night
ChaufforMen först badkaret!

Till kl 16 hade jag beställt en privatchaufför (bilden), som jag ville skulle visa mig Dubai by night. Jag kände mig som en drottning! Det var en härlig upplevelse. Han körde och följde med mig till de platser jag ville se. Han kom från Filippinerna och berättade om sig själv. Jag fick reda på mycket om Dubai och dess styre och om gästarbetare. 80% av befolkningen är gästarbetare! Det var chauffören som fotograferade!

001_IMG_0946 stad 001_IMG_0948 Solveig
001_IMG_0952 Solveig 001_IMG_0950 Solveig
001_IMG_0949 Solveig 001_IMG_0956 Solveig
001_IMG_0951 Solveig 001_IMG_0953 Solveig
001_IMG_0957 Solveig 001_IMG_0961 vatten
r001_IMG_0947 Solveig 001_IMG_0959.SolveigJPG
r001_IMG_0963 Solveig r001_IMG_0962

Hemresan

Solweig_Preimer_smal

Solverig Preimer – Fotograf Tomas Kihlman

Vid passkontrollen vid hemresan blev jag stoppad. De tittade misstänksamt på mig. Jag fick inte gå igenom. Jag beordrades att gå tillbaka igen. Rädslan kom åter smygande. Känslan att åter stå ensam i ett främmande land utan att få en förklaring vad som var fel var skrämmande. Efter en stund vinkades jag in lite längre bort. Återigen tittade de på mig, och kollade passet på datorn. Hjärtat slog dubbelslag. Till slut fick jag gå igenom. Men vart ska jag? Jag ser ingen som jag känner igen, men efter en stunds letande hittade jag gruppen. Pust!

Solveig Preimer

Anm: Kanske det var så enkelt att passkontrollanterna inte tyckte att bilden stämde in på mig. Det stämde verkligen för på det det nya passfotot kan jag inte ens känna igen mig själv!!

 

Solveig Preimers privata foton

Webbredaktören har valt foton från Solveigs kamerakort.

Information angående Coronavirus covid-19

Råd och rekommendationer för Nyköpings Golfklubb