KlubbnyheterTour-rapport

Alexandra Lennartsson rapporterar

Alexandra Lennartsson rapporterar från touren

2016-01-25 – Jag brukar inte vara speciellt privat här utan hålla det till ”golfaren Alexandra”. Men privata Alex speglar givetvis mycket över hur det blir ute på golfbanan.. Idag är det den 25 januari vilket är en helt vanlig dag för många. För mig är det en dag som jag har känt väldigt mycket obehag inför. Jag har inte vetat hur jag ska bete mig eller vad jag skulle känna. Idag är det ett år sen jag gick det värsta samtalet i mitt liv.. Att min älskade mamma gått bort på morgonen och jag befann mig precis där jag är nu – i Sydafrika. Jag tänkte många gånger innan jag bestämde mig för att åka tillbaka hit igen och men handen på hjärtat är är det de bästa jag gjort. Idag var första dagen av Chase to the investec cup for ladies på Houghton och jag har varit spänd för att ens kunna fokusera på golfen en dag som denna.. Såhär i efterhand är det otroligt skönt att det är tävling. Jag får fokusera på något helt annat och sköt 71 (-1) första varvet och är T3. Spelet kändes ganska avslappnat för att bara en sån pass tuff bana. Imorgon ska jag försöka gå ut och bara njuta! På något vis tror jag även att min lilla mami alltid finns med mig där ute. Ta hand om varandra och tack för allt support!!

Sunshine Tour

2016-02-01 – Fortsättning

Först och främst, TACK för all kärlek i mitt senaste inlägg!! De andra två dagarna var betydligt tuffare då jag inte hade någon speciell bra bollträff och många hållkant ur istället för i. Slutade på en bättre placering än förra tävlingen och det är bra. 71-80-76 och en delad 17 plats. Fortfarande en hel den ”nybörjarmissar” men känner mig mer och mer confident.

Dom senaste dagarna här nere i Sydafrika har varit helt otroliga. Jag har i princip gjort allt på min bucket list. Jag vet knappt hur jag ska förklara det här rättvist men försöker. Sunshine Ladies tour anordande två dagars trip runt om Tshwane inför nästa tävling. Började första dagen med frukost på ett fantastiskt hotell och fick prova på ”sydafrikansk frukost” med andra saker. Otroligt gott och även lite historia om sydafrika och tshwane (pretoria). Efter frukosten åkte vi till Pretoria National Botantical garden och fick rundvandring med guide som pratade om olika plantor och vad dom används till i medicin. Efter det åkte vi till Life grand Cafe för lunch med DCM Kwele och en kvinna som håller i marknadsföringen för Tshwane. Efter lunch ¨åkte vi till Ndebele art cultural och fick lära oss att måla som dom gör i deras kultur. Direkt efteråt åkte vi till Dinokeng game reserve och åkte ut på en game drive (safari). Såg Zebror, elefanter, gnuer, andra djur och lejonungar. Vår guide var väldigt aktsam när vi var bredvid lejonungarna för mamman var inte i närheten då. Hon hade blivit väldigt arg om vi hade varit kvar när hon kom tillbaka. Han som satt längst fram på bilen och letade spår på marken tog fram ett gevär i samma stund som vi stannade bilen, ”i fall att”. I slutet av game driven åkte vi till vattnet i reservatet och hade lite snacks och drinkar samtidigt som vi kollade på solnedgången. Efteråt åkte vi till en bush braai (bbq) och åt otroligt god mat men innan hade vi traditional Tshwane cultural dancers och fick vara med och dansa afrikansk dans. Väldigt roligt men väldigt svårt när man har en taktkänsla som är lika med noll. Efter middagen stanna vi kvar en stund och kollade på stjärnhimmlen och månuppgång!! WOW säger jag bara!

Morgonen efter gick vi upp 04:15 för att åka luftballong i soluppgången. Jag var väldigt nervös inför det eftersom jag är väldigt höjdrädd men var inga problem. Så himla fridfullt och häftigt. När vi landade så välte hela korgen för det blåste så mycket i ballongen. Lokalbeforkningen som bodde där trodde vi hade krashlandad och kom springandes för att kolla att vi mådde bra. Efter ballongfärden åkte vi tillbaka till game reservet och packade ihop för att åka. Då kom vilda zebror in i trädgården somv i fick chans att mata. Synd på bilden hur obekväm jag var. Tänkte att den skulle åka upp hela handen haha. Vi avslutade hela resan med spa och massage och ännu en gång massa god mat. Allt har varit helt otroligt och den här texten gör det inte rättvist. Tack snälla Tshwane open för jag fick följa med på denna upplevelse!! Under de två dagarna hade vi med oss en filmteam och jag hoppas att få tag på den filmen som dom gjort för att kunna visa er!

Nu är det snart dags för Proam till Tswane open och imorgon börjar tävlingen (läs 2 feb).

Alexandra Lennartsson

Alexandra har lagt till 36 bilder från sin sida på facebook. Titta gärna på de fina bilderna när teamet är på utflykt och bl a flyger luftballong.