HerrarKlubbnyheterTour-rapport

Tourrapport från Adam Harlin i USA

Tourrapport från Adam Harlin i  USA

_C8A4469_Adam_HarlinHej och hallå ifrån ett soligt och varmt Los Angeles. Här borta rullar allt på som vanligt, skola, träning, spela och sen skola igen.

Förra säsongen så skrev jag någon rapport om hur det går här borta men ju längre tiden gick och att jag samtidigt var missnöjd med mitt spel så blev jag dålig på att rapportera mot slutet, det ska det bli bättring på i år.

Jag tänkte nu summera de sista två tävlingarna som jag spelade. Den 3:e tävlingen för säsongen i höstas var nere i San Diego. Banan var inte i något vidare skick då de hade hålpipat halva grenarna innan tävlingen, så det var bara ytorna där flaggorna stod som var i bra skick. Jag själv var riktigt osäker från tee med både järnklubbor och träklubbor. Det hela blev inte bättre av att banan var väldigt smal med trädridåer på sidorna. Jag slutade med scorerna 72-76-74, vilket i efterhand var helt ok då jag fick kämpa oerhört hårt varje runda för att göra par.

Snittscore på 75,17

Den sista tävlingen för terminen var vår egen tävling MCU Fall Invitational. Det var första gången i skolans historia som vi anordnade en tävling, så det var kul att få vara med om det. Banan vi spelade är en av de längsta vi spelat under säsongen och med trixiga greener. Om någon av er som läser det här kollade fotbolls VM 94 så ligger den här banan 10 m från ingången till Rose Bowl där finalen spelades 1994. Släpper man ett utslag på 18:e tee så kan man lätt hamna out of bounds inne på arenan. Tävlingen gick hyfsat bra för mig, sköt 71-78-79. 71 var jag riktigt nöjd med då jag tidigare inte skjutit under 75 på den här banan. Men de 2 sista rundorna stämde inte puttningen och då är det svårt att få ihop bra scorer på snabba och ondulerade greener. Jag slutade på en delad 6:e plats vilket jag inte var helt nöjd med efter en 2:a plats efter första ronden.

Jag slutade hösten med en snittscore på 75,17 slag, vilket är helt ok men också en miss för mig då mitt mål var att ha en snittscore under 75. Slutade 15 eller bättre i alla tävlingar under hösten vilket jag också får se som helt ok.

Nu ska jag bli bättre att fokusera på det som är bra!

Som vissa kanske märker när jag skrivit mina rapporter och för de som sett mig ute på banan vet att jag har svårt att vara nöjd med mina insatser. Även vissa tävlingar när jag har vunnit så har jag haft svårt att vara helt nöjd med min insats, och när det går dåligt så grämer jag mig ännu mer och fokuserar för mycket på allt det dåliga. Många gånger inser jag inte hur lyckligt lottad jag är som får göra det jag gör, utan jag går runt och surar för en dålig golfrond. Det är någonting jag nu bestämt mig för att försöka bli bättre på då jag tror att det kan vara behövligt för både mig som golfare och även som person.

Årets första tävling

På söndag åker vi iväg till årets första tävling i Phoenix, Arizona. Flera lag som är rankade top 25 i NAIA i USA kommer att vara där och det är den bäst rankade tävlingen för oss i år, så jag är riktigt laddad och ser fram emot det. Återkommer med en rapport i mitten på nästa vecka om hur det har gått.

Ha det bra allihopa så syns vi på Nyköpings GK i sommar!

Adam
2015-09-29 – Tourrapport Prescott, Arizona