DamerKlubbnyheterTour-rapport

Tourrapport från Alexandra Lennartsson i Sydafrika

Alexandra Lennartsson rapporterar från touren

Cape town Ladies Open

Toppbilden är vi svenskor som är här! Vilka dagar det var nere i Kapstaden, puh! Förkylningen övergick till magsjuka x 2. Första tävlingsdagen mådde jag ändå helt okej men hade fått magsjuka på kvällen och hela natten så jag vågade inte äta något på hela rundan för det fanns inga toaletter ute på banan. Och jag tror vi alla vet paniken som kan uppstå.

Efter att knappt sett banan eller tränat på några dagar så landade scoren på +4. Helt okej men var ändå besviken fast jag inte borde varit det. Golf i ett nötskal. Ute på banan blev jag även glatt överraskad av Eva Roxentjärn och Robert. Dom hängde med i 7 hål och kollade. Jätteroligt! Världen känns så otroligt liten ibland!

Alexandra_utsikt På eftermiddagen åkte vi till Cape Point. Åh vilket magiskt ställe!! Utsikten var helt fantastisk och precis vid havet. Spenderade hela 5 timmar innan vi åkte tillbaka till hotellet.

Dag 2 kändes magen lite bättre och jag sköt -2 vilket kändes oerhört skönt. Runderna under par känns inte lika långt borta längre och kul att skjuta en lägre score andra dagen än första. Rondanalysen visade även 16 greenträffar.

Efter rundan åkte vi till Table Mountain som är ett av de ”nya sju underverken”. Här fick jag ännu en gång utmana min höjdrädsla och panik av att åka upp i en kabinlinbana till toppen. Mer än 1000 meter över havet och ännu helt magisk utsikt! Häftigt att se molnen passera bergen bredvid oss!! Sydafrika överraskar mig varje dag med sin natur, helt otroligt! Sen att det även är runt 30-35 grader varje dag är bara en bonus.

Tredje rundan stämde varken magen eller spelet. Jag vågade inte äta något detta varv heller och kände hur kroppen jobbade med sista energin. Blev en hel den klantiga misstag och scoren blev +2. +4 blev totalen och en delad 19:e plats. Det var väldigt många under par och Pace vann på -16. För varje tävling som går kommer det fler letaccess / LET-spelare hit vilket är kul! Touren blir bara bättre och bättre vilket är bra att få möta tufft motstånd så här tidigt på året!

Innan vi åkte hem till Johannesburg så åkte vi till Simons town och hälsade på pingviner. Så himla söta och häftigt att vara så nära dom. Ville bara plocka upp en och ta med hem!

Igår var vi och kollade på herrarnas Europatourtävling som går på Pretoria golfklubb, Tshwane Open. Inspirerande och kul att se hur dom beter sig ute på banan med rutiner osv. Även se att dom är mänskliga och inte spelar perfekt golf hela tiden. En väldigt rolig dag och tack Carol för biljetterna ännu en gång! Vi tjejer sa det igår. ”Det känns inte som tack är tillräckligt för allt du gör för oss”. Vi blir behandlade som prinsessor här nere!

Nu: World of golf!

Hoppas ni alla har en mysig alla hjärtans dag!

Alexandra

Alexandra top of the world

Alexandra ”On the top of the world”