KlubbnyheterTour-rapport

Adam Harlin rapporterar från touren i USA

Adam_HarlinHär kommer en rapport från förra tävlingen. Jag var alltså ute i Phoenix för säsongens första tävling. Vi spelade en bana som hette Moon Valley CC. Kanske en bana som någon känner igen, det är nämligen den banan där Annika Sörenstam sköt den historiska 59-ronden.

Inför tävlingen var självförtroendet inte på topp. Jag genomgår en mindre ändring i svingen just nu. När jag litar på det jag ändrat så slår jag bollen riktigt bra. Under de första 2 rundorna litade jag inte på det och det gjorde att mina slag stora delar av rundorna var överallt där man inte skulle vara och med stor osäkerhet med puttningen så var det svårt att få ihop någon score, sköt 78-78 de första två rundorna.

Sista rundan så hade jag bestämt att jag skulle göra allt för att lita på svingförändringen och det var ett bra beslut. Jag slog bollen bättre än på länge, hade säkert 8-10 birdiechanser inom 8 meter. Jag bara visste inför ett inspel att jag skulle ha en bra birdiechans efter slaget. Problemet var bara att jag var säkrare med en pitch i handen än en putt på 2 m.

golfbana2_Adam_USA

Moon Valley CC

Jag hade riktiga hjärnspöken och satte på 18 hål endast en putt över 1 meter. Det var en frustrerande rond när ingenting rullade i och jag slutade på 76 slag. Ingen  vidare tävling resultatmässigt, men jag kände att jag tog stora steg i min svingförändring och mentalt var jag mycket lugnare än tidigare vilket kändes bra.

Nu blir det en vecka fylld med puttningsträning inför nästa tävling, en tävling där jag slutade 3:a förra året så jag har stora förhoppningar om en bra placering där. Ha det gott alla där hemma så återkommer jag med en ny rapport om någon vecka.

Adam Harlin från USA

Rod_Himmel_Adam_USA

Fotograf Tomas Kihlman (bilder på Adam)