JuniorerKlubbnyheterTour-rapport

Alexandra Lennartsson rapporterar från touren i Sydafrika

Alexandra rapporterar

Alexandra_Leigh_ProAm_GeorgiaFörsta dagarna här i George är avklarade med scorerna 77-78. Spelet känns betydligt bättre än vad scoren visar då puttningen inte vill stämma för fem öre men så är det ibland. Tävlingen är lite annorlunda än tidigare då detta är i PRO – AM format. Första två dagarna har jag spelat med Leigh,  som syns på bilden.

Jag har spelat mitt spel men vi har tävlat ihop i en bästboll mot resten av alla spelare. Tyvärr har det inte gått tillräckligt bra så vi får vara med och tävla imorgon i bästboll men jag spelar sista dagen i tävlingen.

Första dagen spelade vi på George Golf Club. Idag på Kingswood Golf Club och imorgon finalen på Fancourt Country Club. (Toppbilden är från Alexandras inspel på Fancourt.)

George var väldigt smal med små greener. Kingswood är nästan som en linksbana med enorma greener vilket var väldigt tufft i vinden idag. Känns ändå bra att det långa spelet är mer och mer kontrollerat i blåst. Framsteg är alltid framsteg även om dom är små! Banan imorgon är väldigt stora greener och ruggigt snabba. Speciellt nu när killarna har spelat där innan.

Nu är det dags för sushi, får se imorgon om jag tog rätt val! Innan vi åker hem kanske vi provar på strutsridning. En av sakerna på Marias bucketlist så vi får passa på att testa.

Alexandra_glassSista dagen

Går inte golfen som man vill kan man vara glad för annat +4 idag med ännu en riktigt dålig dag på greenerna. Men det långa spelet känns väldigt bra så jag tar med mig det till nästa vecka!

Ikväll ska vi ut med några som vi träffat här på touren och imorgon får vi se innan vi åker tillbaka till Johannesburg. Jag tror det lutar mot strutsridning. Redan på tisdag åker vi till nästa tävling i Sun City. Det ska tydligen vara ett helt otroligt ställe så mina förväntningar är skyhöga. Trevlig söndag!

Alexandra Lennartsson