KlubbnyheterTour-rapport

Alexandra Lennartsson rapporterar från Sunshine Tour

Alexandra rapporterar från Sydafrika

Alexandra_solglasogon1 mars

Jag valde att ta några lediga dagar efter Sun city tävlingen, eller två men det känns mycket eftersom allt har varit så intensivt. Kändes väldigt skönt och kroppen behövde verkligen det, även knoppen. Bilden är från Valley of the Waves som vi åkte till efter sista dagen. Det är en stor sandstrand med jättevågmaskin och olika rutschkanor mitt i ingenstans som dom har byggt upp. Sun city var väldigt häftigt och väl värt att besöka om ni åker till Sydafrika!

Sista dagen på Gary player blev också en 79 runda och slutade på en 29:e plats. Självklart är jag besviken men samtidigt är det ”bara” golf när man tänker efter lite. Spelet kändes väldigt mycket bättre än scoren visade så men tålamod så släpper det nog. Igår spelade jag 9 hål med Elina och gjorde två rangepass. Nu ska vi strax åka till Huddle park där sista tävlingen går.

25 januari

De första två rundorna är avklarade med scorerna 77-79. Vet inte helt vad som händer ute på banan för spelet känns bra men resultatet är allt annat än det. Bli förvånad när jag ser resultatet för det känns så mycket bättre. Jag får inte i några birdies vilket gör det betydligt svårare och scora. Med tålamod så kommer förhoppningsvis scorerna snart och träningen visar resultat! Sista dagen imorgon och det är bara att köra!

Efter rundan idag åkte vi ut i det vilda för att kolla på djur. Man kan köra sin egna bil ut och betala runt 40kr per person. Efter ungefär 30 minuter mötte vi ett stort lejon mitt på vägen och strax efter kom 9 andra. Väldigt maffigt att se lejon bara 50 meter ifrån oss men vi backade sakta bort från dom i säkert 200 meter innan dom gick av vägen och mer ut i bushen. Så himla häftigt! Alexandra_elefant 25 febSåg även zebror, noshörningar, massa av elefanter, gnu, antiloper och lite annat som jag inte vet namnen på. Fascinerande att se djuren så nära ute i det vilda. Känns nästan overkligt! Önskar att bilderna var mer rättvisa men det är tyvärr så det ser ut med en iPhone.

Nu ska vi äta en sen middag och sen direkt i säng då det blir en tidig morgon.

23 januari

Inspelet på Gary Player country club i Sun City är precis avklarat. Just nu sitter vi och njuter av iskaffe innan vi ska träna lite närspel. Banan är otroligt fin men väldigt tuff. Ruffen är väldigt tjock så gäller att träffa fairways och greener denna vecka! Banan är rankad nummer 3 i Sydafrika och Europatouren för herrar har spelat Nedbank Million dollar challange här fler år så kul att vi får vara här.

Senare idag ska vi till en stor utomhus pool/strand med inbyggd vågmaskin och massa annat. Ska bli skönt för det har varit otroligt varmt idag. Trodde aldrig jag av alla människor skulle säga detta: det är nästan för varmt.. Men jag njuter och ska inte klaga då jag får lägesuppdateringar hemma från Sverige.

Alexandra sving 25 feb

Alexandra Lennartsson