KlubbnyheterTour-rapport

Adam Harlin rapporterar från USA

Adam Harlin rapporterar från USA

Adam_USA_bagJag spelade vår andra tävling i början på veckan så här kommer en rapport.

Då har jag avslutat andra tävlingen för vårsäsongen, och jag gjorde framsteg även om jag själv kan tycka att det borde varit bättre scorer. Vi spelade en bana som ligger endast en timme norr om min skola så det var skönt att inte behöva åka så långt. Banan i sig hade väldigt dåliga fairways och ruff så det var lägesförbättring över hela banan förutom greenerna som var i grymt bra skick.

Ända sedan jag gjorde min svingförändring så har jag slagit bollen riktigt bra och det fortsatte jag att göra, problemet under denna tävling var att mina missar inte var speciellt bra. Banan var väldigt smal så det fanns inte utrymme för att missa några utslag, vilket jag tyvärr lyckades görs några gånger. Men det jag tappade mest slag på denna gången var min chippning.

Jag har hört talas om att ha chip yips men det här var första gången jag fick känns på hur det är att stå över bollen och man bara vet att man kommer duffa eller toppa bollen. Riktigt mentalt jobbigt men jag försökte så gott som möjligt att bara träffa fler greener istället.

Första rundan var spelet väldigt stabilt, många par, någon birdie, någon bogey och sen tyvärr en värdelös avslutning med en trippel på sista hålet för en score på 76 slag.

De sista 2 rundorna var spelet mycket mer ostabilt och jag gjorde under de sista 2 rundorna 4 dubblar vilket är helt oacceptabelt. Som tur var så var jag emellan riktigt vass med inspelen så jag gjorde 4 birdies på de avslutande 5 hålen andra varven och 3 de sista 4 hålen på sista varvet.

Jag slutade på en 18:e plats av ca 80 spelare med scorerna 76-73-73. Så det var skönt att det långa spelet men framförallt puttningen funkade bra igen. Har jobbat nu under veckan på chippningen så förhoppningsvis ska det gå bättre nu i nästa tävling. Nästa tävling går av stapeln imorgon (måndag) och vi har precis avverkat en 8 h lång bussresa ut till Prescott, AZ.

Väderprognosen har varit rätt dålig inför tävlingen, först skulle det snöa och vara kallt men nu ser det ut som att vi får iallafall 10+ men kanske lite starkare vindar.

Ha det bra allihopa så återkommer jag med en rapport nästa vecka.
Adam Harlin

Adam_USA_orm

En skallerorm på banan!