HerrarKlubbtävlingarTour-rapport

Adam Harlin slutrapporterar från USA

Adam_Harlin_USA_grupp

Min grupp sista rundan.

Hej alla där hemma. Nu har jag avslutat min andra säsong här i USA. Jag hade satt upp 3 olika mål inför säsongen. För min score så hade jag som mål att höja min lägsta nivå och spela stabilare så målet var att ha ett snitt under 75 slag och inte ha en enda score över 80. Mitt största mål under säsongen var att se till att antingen laget eller jag tog sig till Nationals (bästa skolorna i min liga NAIA sista tävling för säsongen).

Så hur gick det då? Jag klarade inte ett enda av mina mål. Jag hade en snittscore på 75.52 under 23 rundor över höst och vårsäsongen. Jag hade en runda som var 80 annars var allting under det, så nära var jag men inte tillräckligt. I sista tävlingen slutade jag 8 individuellt i conference finalen (kval till Nationals) och laget slutade 2:a, så det var inte tillräckligt för att kvalificera sig.

Adam_Harlin_USA_wedge

En fin wedge som gav mig en bra birdie chans.

Så vad tar jag med mig ifrån det här? Det finns mycket bra saker att ta med sig. Jag har hela säsongen känt att puttningen inte funkat, men ändå så har jag haft hyfsade scorer. Det tyder på att mitt långa spel har blivit stabilare, jag har jobbat hårt på det och det är kul att se att det hjälpt. På mina 23 rundor har jag bara haft under 11 greenträffar 4 rundor. Det här är bra, men nu börjar jobbet mot ett bättre närspel. Jag vet att om jag blir bättre runt och på green, så kan jag fortsätta skjuta stabila scorer, men framför allt så kommer jag att kunna skjuta lägre scorer.

Jag klarade inte mina mål den här säsongen, man kan ifrågasätta om jag hade för höga förhoppningar, men personligen så sätter jag hellre för höga mål än för låga. Nästa års mål har jag inte satt än men, det är något jag kommer att jobba på under någon vecka framöver. En sak är klar, ni kommer att se mig mer på puttinggreenen i år än tidigare. Just nu är det slutspurt i skolan och jag har inte alltför mycket kvar att göra. Om ca 2 veckor är jag hemma i Sverige igen och ser verkligen fram emot en fin sommar hemma på klubben.

Det här blev ett lite längre inlägg och är det någon som fortfarande läser här nere så vill jag bara passa på att rikta ett stort TACK till alla er därhemma som stöttar mig. Det betyder jättemycket för mig och det är kul att folk vill veta hur det går. Ha det bra så syns vi snart.

Over and out

Adam Harlin