HIO / EagleJuniorerKlubbnyheterKurser och lektioner

HIO hål 3 Östra – Kalle Holmström, 11 år, första gången på banan

HIO hål 3 Östra – Kalle Holmström, 11 år,  första gången på banan

Bra start i golfkarriären Kalle Holmström, 11 år gör HIO som avslutning på kursen för Grönt kort idag när deltagarna spelade de tre första hålen på Östra banan på Nyköpings GK.

Historisk händelse

Vi tror att detta kan vara en ”historisk” händelse och givetvis kommer golfsverige att få kännedom om denna härliga händelse. Nu kan Kalle skriva in sig i HIO-Klubben och han kommer att få inbjudning till HIO-tävlingen  som spelas varje år.

Klubbchef Gary Cosford har rapporterat HIOn till både till lokaltidningen SN och Svensk Golf.

Så här gick det till

Kalle gick kurs för Pro Malin Landehag och hon skrev så här på sin sida idag:

• Plötsligt händer det ⛳️🍾🇸🇪. Kalle Holmström 11 år första gången på östra banan hål 3. 141 meter driver rakt i kopp!🍾🍾🍾😜 fantastisk sport denna!

Stolt pappa, och klubbens Business Partner, Conny Holmström, ICA Supermarket Oppeby, skrev så här på sin facebook:

• ”Pappa, varför säger alla att det är svårt att spela golf?”
    Kalle gick gröntkortkurs i helgen och dom avslutade med att spela de tre första hålen på Östra. På hål tre slog Kalle en driver från 141 meter och gjorde en hole in one, HIO😄👍🎉🍾🍾.

Mamma Linda Holmström, ”superatlet” var ute i världen och tävlade i friidrott.

Grattis och tack Kalle för att du snart förstärker ”juniorligan”!

2016-05-31 – Publiceringsdatum SVT kom till klubben och filmade Kalle.
2016-05-16 Svensk golf publicerade denna artikel dagen efter.
2016-05-17 – SNs artikel

Fakta hole-in-one från Svensk Golf

– Enligt oddsen gör…
…en medelgolfare gör en HIO på 12 500 försök
…en låghandicappare gör en HIO på 5 000 försök
…en professionell spelare gör en HIO på 2 500 försök

– Sedan Svenska Golfförbundet grundades 1904 har uppskattningsvis 65 000 svenskar gjort en hole-in-one.

– Den tidigare förbundskaptenen Walle Danewid har gjort 21 hole-in-ones och har därmed gjort flest i Sverige.

– Uppskattningsvis görs det runt 150 000 hole-in-ones varje år runt om i världen.

Information angående Coronavirus covid-19

Råd och rekommendationer för Nyköpings Golfklubb