DamerDamgolfenGolfnyttan i samhälletKlubbnyheterKlubbtävlingarvandringspris

Damernas Gästabud – ”Till minne av Ulla Bergström”

OAuthException: (#200) Missing Permissions

Damernas Gästabud – ”Till minne av Ulla Bergström”

Årets Gästabud lockade 43 damer, merparten från Nyköpings GK men också från golfklubbarna i Flen, Sala-Heby, Trosa, Kil och Troxhammar. Väderprognosen var dyster men blev något bättre än vad som förutspåtts. Damerna hade förberett sig med regnkläder, bagfodral och paraply och det gjorde det lättare att hålla sig torr mellan regnskurarna. De tre klassvinnarna ovan är B Ingrid Näsholm, A Susanne Hörnfeldt och C Johanna Nordvall.

Gruppbild på tvåor och treor. Evy Sehlin, Annette Nilsson och Carina Sjö.

Till minne av Ulla Bergström

Ulla Bergstrom HIO okt 2011 liten

Den sista bilden som vi har på Ulla Bergström är från oktober 2011 när hon gjorde sin fjärde HIO på seniorgolfens avslutning. Foto: Gunnel Thunström

Gästabudet har sedan 2012 spelats till minne av Ulla Bergström. Hon var klubbens Grand Old Lady och deltog flitigt i klubbens aktiviteter. Endast 9 dagar före sin bortgång i oktober 2011 gjorde hon sin fjärde Hole-In-One.

Familjen Bergström har instiftat ett vandringspris och ett smycke designat av guldsmed Boo Nilsson. Susanne Hörnfeldt vann för andra året i rad med den fina bruttoscoren på 74 slag.

Korthålstävling – Lag

A-klassen spelade slagtävling och B- och C-klassen slaggolf. Det fanns en extra lagtävling med sammanlagd poäng på de fyra korthålen. Sponsor var Klövern, som representerades av Susanne Hörnfeldt. Vinnarna fick var sin fin Grillbok.

• A-klass: 29 poäng – Anna  Erixon, Agneta  Wagneryd, Flens GK och Ann-Christine Samuelsson.
  • B-klass: 19 poäng – Carina Sjöö och Birgitta Andersson, Kils GK.
  • C-klass: 18 poäng – Birgitta Borg och Catarina Synnerfors.

Ett stort tack till damernas Gästabuds sponsorer:

Damkommittén
Ann-Christine Samuelsson

Sida med resumé av Damernas Gästabud

Webbredaktören har sammanställt en sida om Damernas Gästabud sedan starten för att få med historien. Damernas Gästabud startade 1979 – Resumé.  Till den sidan bad jag Susanne Hörnfeldt skriva lite om sin vinst och vad hon kommer ihåg bakåt. Hon höll två fina tacktal men det går inte att komma ihåg och referera. Här är text och bild:

Susanne Hörnfeldt med vinstsmycket.

”I lördags var jag med på tävlingen ”Damernas Gästabud – Till minne av Ulla Bergström”. Trots vädret, jag har alltid ogillat att spela i regn, spelade jag min bästa golf på säkert 10-15 år. Jag gick 2 över par vilket innebar 68 netto och klassvinst. Att vinna just Gästabudet är väldigt roligt och speciellt. En tävling som ”alltid” funnits. Redan som knatte och junior hjälpte jag till med ”Gästabudet” eftersom mamma i flera år var med och arrangerade tävlingen. Jag var med och mätte närmast hål under många år, började som 9-10-åring: ”Välkommen till hål 3, idag gäller närmast hål! Det är 122 meter till flaggen och svag motvind.” Det gällde att var uthållig, startfältet var flera timmar långt. När jag var lite äldre steg jag i graderna och fick sköta den manuella scoreboarden…. Som sagt väldigt många minnen och många gästande damer kom tillbaka år efter år.

Sedan 2012 spelas tävlingen till minne av Ulla Bergström och det finns sedan dess ett vandringspris som tillfaller den med lägst bruttoscore. Jag vann även detta pris i år och det betyder minst lika mycket. Även familjen Bergström har ”alltid” funnits. Jag hade förmånen att spela med Ulla cirka en månad innan hon gick bort 2011. Folke var med som chaufför och sekreterare. Ullas sjukdom märktes i våra samtal ibland men golfen….var fantastisk! Lika fin timing och bollkänsla som hon alltid hade haft och som jag sett sedan jag var knatte. Känns naturligtvis väldig hedrande att kunna försvara inteckningen i detta pris. Prisutdelare i år var Kerstin Åkvist och hon och hennes stora golffamilj har också ”alltid” funnits så det kändes så rätt när familjen Bergström hade dop i släkten detta år.

Slutligen tack för en trevlig tradition och tävling som jag hoppas fortsätter i många år…ja, ”alltid”… En tävling som inte kan göras utan arrangörer (damkommittén), sponsorer och framförallt tävlande damer!! Tack till er alla! Och även ett litet extra tack till mina spelkamrater i år, Mari Andersson och Annika Norberg.” Susanne Hörnfeldt

Susanne Hörnfeldt fick ta emot vandringspriset som familjen Bergström instiftat

Susanne Hörnfeldt fick ta emot vandringspriset som familjen Bergström instiftat. Priset förvarar på klubben. Bilden är från 2015

_C8A5078 Vinnare Susanne Hornfeldt

Susanne Hörnfeldt vann silversmycket för andra året i rad i och med att hon hade lägst bruttoscore. Fantastiska 74 slag!

Susanne Hörnfeldt fick ta emot smycket av Kerstin Åkvist, Ulla Bergströms bästa väninna. Familjen Bergström var förhindrad att närvara i år.

Susanne Hörnfeldt höll ett mycket fint och personligt tacktal.

Susanne Hörnfeldt höll ett mycket fint och personligt tacktal och uppmärksammade extra att Folke Bergström (Ullas make) var närvarande del av dagen.

Resultatlistan för 2016  finns efter fotoalbumet nedan. Bildalbumet på facebook.

Tryck på fotona så kan du bläddra i albumet. Bilderna visas med ev text och i större format.

2016-06-18 08.32.41

Damkommitténs informationsmöte 08:30. Ann-Christine Samuelsson hälsar välkommen och berättar om dagen. På marken Barbro Abrahamsson och Susanne Hörnfeldt. Susanne höll i korthålstävlingen. Foto: Gunnel Thunström

2016-06-18 08.32.56

Här var det regnkläder på för de allra flesta. Strax efter att bilden togs åkte alla paraplyer upp. Regnet hängde med i stort sett hela ronden och eftersom det var lokalt drabbades några mer än andra som fick skyfall!

Resultat – 3 klasser

1 Susanne  Hörnfeldt Nyköpings Golfklubb Klass A 6 68