JuniorerJuniorserieKlubbnyheterKlubbtävlingar

Junior SM för klubblag – Karlstad GK

Klubbens juniorer åkte i lördags 9 juli till JSM för klubblag. Vi åkte tidigt för att komma fram till Karlstads GK för lunch och sedan inspel. Laget bestod av Erica och Emma Andersson, Oskar Gabrielsson, Philip Andersson, Alfred Lidström, Arvid Rylander, Alexander Fernqvist och Felicia Forsberg. Erica hade stukat en tumme och fick hjälp av Felicia som gick caddie åt Erica hela tävlingen.

Karlstads GK har 3 st 9-hålsslingor, närspelsbana och en pay and play bana plus ett stort övningsområde med range och närspelsträning. Träning för inspel på bilden nedan.

JSM Uppvarmning inspel 2

Det intryck vi fick av banan under inspel var att det var lätt att komma från tee men greenområdena var mycket svåra. Utanför fairway var ruffen tjock och hög. Hål 1 på den banan vi spelade är en par 5 på 566 m. Hål 6 är en bitig par 4 på 428 m. Men även en del kortare hål där svårigheterna ligger i vattenhinder eller ravin i spelfältet. De flesta greener var upphöjda och mycket mindre än på Nyköpings GK.

Under Kaptensmötet fick jag veta att målet för stimpen under tävlingen var att den skulle ligga mellan 10 och 11. Nu kom det en del regn på lördag kväll som gjorde att stimpen låg på strax under 10 under tävlingsdagarna.

På söndagen spelade vi slagtävling för att få en tabell där de lag som inte klarade cutten fick åka hem.

Emma, Oskar och Philip spelade singlar. Erica/Arvid och Alfred/Alexander spelade Foursome.

Oskar och Philip spelade mycket bra och landade på 73 resp 77 slag. Philip spelade sista matchen och hela laget stod runt hål 18 för att se sista hålet. Det blev jubel när vi förstod att Philip spelat så bra att vi gick vidare!

JSM Laget vidare efter Philips spel 2

Dag 2

Dag 2 skulle vi möta Karlstad, som har ett lag som spelat ihop under flera år. De blev mästare för ett par år sedan och har dessutom ett seniorlag som vunnit SM under flera år. Så våra motståndare var tuffa, samspelta och har ett snitthandicap i laget på strax under +1.

Vi gjorde en del förändringar i laget till dag 2. Erica/Alexander bildade lag, Alfred/Arvid bildade lag 2 i Foursome. Oskar och Emma spelade fantastiskt och delade sina matcher.

Erica och Alexander fick ge sig med 6-4, då hade dom ändå spelat FS och låg 5 över banans par. Arvid och Alfred fick efter mycket bra spel också ge sig. Deras motståndare vräkte i birdieputtar från 3-5 meter. Här har Nyköpings GK 2 st FS-lag som är mycket samspelta och duktiga.

JSM Philip Arvid caddie fw18

Philips match ovan är en historia för sig. Jag följde Philip under ett par hål då hans motståndare gjorde eagle, par, birdie. När jag stod på hål 9 såg jag ytterligare en birdie. Philips motståndare låg på 7 under banans par efter 11 hål! Då är det inte lätt och Philip fick ge sig. Matchen slutade 4-1 till Karlstad.

JSM FS-lag Alfred Erica Felicia Alexander Arvid

Alfred Lidström, Erica Andersson med caddie Felicia, Alexander Fernqvist och Alfred Rylander.

Vi har haft mycket roligt och har blivit en erfarenhet rikare. Nästa år är vi på igen. Tack till alla föräldrar som åkt till Karlstad för att titta och heja på våra juniorer. Tack även till klubben som sponsrat resan till JSM.

Krister Andersson
Juniorkommittén