HerrgolfenKlubbnyheterKlubbtävlingar

Herrgolfen 17 aug – Gäst Peter Hamblett

På herrgolfen gästades min boll av Peter Hamblett, som är en PGA Golfprofessional, som under 80-talet har spelat på PGA European Tour i olika omgångar. Han har vunnit Nya Zeelands PGA Club Professionals mästerskap 4 gånger. Peter kom till Sverige i början av 80-talet och har jobbat i olika omgångar i Sverige på bl.a. Hässelsholms GK, Sälens GK och under många år som Head Professional på Ålands Golfklubb. Han har fostrat många duktiga golfare bl.a. hans gamla assistent på klubben Peter Fowler, som är välkänd spelare på touren/seniortouren.

_C8A1630 Peter Hamblett

Gary Cosford och Peter Hamblett på herrgolfen

Vid sekelskiftet flyttade Peter hem till Nya Zeeland med sin familj för att driva en drivingrange utanför Christchurch samt arbetat med olika projekt. Han har bl a arbetat med smärtlindring med TENS-maskiner i flera år.

Igår och idag fanns han i klubbhuset och demonstrerade denna maskin. Han är kvar här några dagar. Passa på och testa helt gratis.

Peter längtar tillbaka till Sverige/Åland och inför 2017 planerar han att jobba på Ekerö Golf på Åland.

Gary Cosford

2016-08-17 Pristagare Herrgolf – 166 deltagare

* Anm: TENS avger snabba elektriska impulser genom huden och stimulerar de inåtgående nervfibrerna varpå kroppens egna smärtlindringssystem, som går via nervsystemet och upp till hjärnan, aktiveras. Den smärtlindrande TENS har visat sig vara effektiv på en mänd olika smärtor, spänningar, stelhet, klämda nerver, tennis- och golfarmbåge, diskbråck, ischias, artrit, fibromyalgismärtor, gikt, ledvärk, diabetes och vid återhämtning från stroke och nervskada. TENS gör underverk för dem med ryggvärk. TENS erbjuder också ett program med kinesisk akupunktur som är effektivt mot huvudvärk, migrän, förkylning och liknande. Den ger också terapeutisk massage.

Artikelbilden – Gary Cosford, Peter Hamblett och Johan Palmcrantz