RM Kommunal 2016

Tävlingen hade 86 deltagare från Umeå i norr till Ystad i söder. Under fredagen spelades RM på Västra banan, som var i fin kondition enligt spelarna. Vinden fanns med i spelet som utmaning, men för det mesta var det solsken.

A klassen hade flera deltagare med lågt handicap och det visade sig vara en fördel på Västra banan efter dag 1 med Sören Lundqvist i topp med netto 72, följt av Kenth Jacobsson på 73, sedan Fredrik Blom och Cathrine Sjögren på 74.

B klassen leddes efter första dagen av hemmaspelaren Peter Wirström som även lyckades med bedriften att ta 2 av 4 närmast hål tävlingar under dagen med en sammanlagd mått från pinnarna av under 2,5 m!! Hack i häl var Marianne Widecrantz, Pekka Hyttinen och Folke Karlsson.

C klassen som spelade poängbogey hade Joseph Öhrman i ledning efter dag 1 med 38 poäng. Följt av Anna-Lane Jonsson på 33 poäng och Irene Grahn på 32 poäng.

Efter spelet intogs middagen för de flesta på Sunlight Conference & Spa Hotell i Nyköping.

Dag 2

Lördag morgon 3 september började med lite regn men sedan blev det bättre väder en stund för spelarna som började tidigt.

_C8A6739 Vinnarens segertalA klassarna började och resultaten blev något bättre under dag 2. Slutsegrare blev Jonas Andersson från Göteborg efter en fin netto 70-runda och slutligen 145 slag som resultat. På bilden håller han segertalet.

Fyra spelare delade slutresultat 148 och Fredrik Blom från Sundsvall blev 2:a efter jämna 74 rundor, 3:e plats gick till Hans Thilén. Se bild ovan. 4:e plats till Berndt Huck och sista prisplats blev det för Sören Lundqvist.

_C8A6785 RM Kommunal Vinnare B klassB klassen hade det något tuffare eftersom vinden blev allt starkare och spelarna fick även spela en stund i regn. Pekka Hyttinen, som anmälde sig sist till tävlingen, var jämnast med netto 73- och 71-rundor med total 144 slag och vinnare.

Han nämnde i tacktalet att hans spel har varit undermåligt en längre period men eftersom han hade vänner som bodde nära golfbanan i Nyköping tog han chansen att efteranmäla sig. Det blev årets bästa ronder under 2016 enligt Pekka som tackade tävlingsledningen, golfklubben och sina trevliga medspelare under två dagar för all stöttning.

_C8A6796 RM Kommunal B-klass Peter Pekka o PerPeter Wirström följde upp sin 70 rond på dag 1 med en 76 rond under dag 2 för att ta andra platsen. Per Karlsson blev 3:a, Pär Skoog 4 med Marianne Widecrantz, Nils-Åke Svensson och Stefan Persson strax efter på prisplatserna.

_C8A6817 RM Kommunal C-klass Karin Kerstin IreneC klassen avgjordes med en strålande rond på dag 2 av Daily Tegnefjord. Hon trodde inte det skulle räcka till en prisplats och åkte hem!

Nyköpingsspelaren Kerstin Brezina (mitten) tog andra plats med en fin runda med 37 poäng under dag 2 och strax efter Irene Grahn blev 3.e. Karin Karlsson som har bott på klubben under en vecka slutade på 4:e plats.

Många deltagare tackade klubben för sitt engagemang och hoppades att kunna återkomma framöver.

Gary Cosford
Klubbchef

Närmast hål

• Hål 1 – Jonsson, 0,96
  • Hål 4 – Peter Wirström
  • Hål 7 – Peter Wirström 1,05
  • Hål 13 – Kenth Jacobson, 1,98.

Resultatlistorna finns på denna länk och i tabell nedan.

Fotograf Tomas Kihlman – 070-832 05 46

Plac. Namn Klubb Klass SHCP Tot.res Särskilj