Hickory KM

_c8a7079-kjell-lind

Kjell Lindh

Många nyfikna medlemmar och gäster undrade vad det var för välklädda herrar, iförda golfbyxor och skjorta med slips, som stod på övningsgreen och träningsputtade i lördagen den 10 september. Var det kanske den nya klädkod som klubben tänkt införa som nu testades?

Riktigt så var det inte utan det finns i klubben några medlemmar som fastnat för golfhistoria och vill uppleva hur det känns att spela med klubbor från förr i tiden. Man spelar då med träskaftade och lädergreppade golfklubbor med klubbhuvud från 1935 eller tidigare, så kallade hickoryklubbor. Gamla golfbollar finns inte utan man använder moderna mjuka bollar. Samtidigt bär de flesta tidsenlig klädsel när man spelar.

Det finns till och med en golftour i Sverige där man tävlar med hickoryklubbor. Under 2016 spelas det 26 sådana tävlingar. Från klubben har några medlemmar deltagit i dessa tävlingar under året. Det finns även SM med hickoryklubbor.

Tycker man således om att tävla så blir det naturligtvis också en tävling på hemmabanan.

Klubbens första KM med hickoryspel

I lördags var dags för klubbens första KM med hickoryspel. Spel skedde från tee 55 på Västra banan. Det var 6 herrar som ställde upp i det soliga vädret. Det var slagtävling och för KM gällde bruttoresultat. Tre bruttopris och även tre nettopris delades ut. I hickorytävlingar delas inte både bruttopris och ev. nettopris ut till samma spelare. Man vill fördela priser på så många som möjligt. Det medförde i vår tävling att alla 6 fick pris.

Ett stort tack till klubbchef Gary Cosford, som fixade priserna till tävlingen.

_c8a7123-krille-ohlin-vann-km

Bruttosegrare blev Krister Olin som nu kan kalla sig hickorymästare i Nyköpings GK.

_c8a7107-priutdeln-vinnare

Tävlingsledare Jan Andersson delar ut pris till vinnaren Krister Olin

Resultat brutto: Resultat netto:
  1. Krister Olin 81
  2. Kjell Lindh 90 (Sista 6)
  3. Henrik Lundborg 90
  4. Gert-Inge Nilsson 91
  5. Jan Andersson 92
  6. Jonas Lundborg 108
  1. Kjell Lindh 74
  2. Krister Olin 76
  3. Henrik Lundborg 76
  4. Jan Andersson 78
  5. Gert-Inge Nilsson 82
  6. Jonas Lundborg 82

Tee 55

Den här första tävlingen var som en test för att se att det var tee 55 som KM ska spelas från. Utfallet blev positivt så på Västra banan är det tee 55 som gäller för hickorytävlingar.

Till nästa år har vi planer på att försöka få en ”prova-på-dag” med hickoryklubbor och också att försöka få med fler spelare i KM.

Vid pennan, Jan Andersson, Tävlingsledare

_c8a7131-jan-andersson-tl