HerrgolfenHIO / EagleKlubbnyheterKlubbtävlingar

Eagle hål 17 Ö (f d 8) på herrgolfen – Åke Gustavsson

Vid Herrgolfen 21 september gjorde Åke Gustavsson en Eagle på 17:e Östra (gamla 8 nu när vi har vänt på banan på prov)

Jörgen Bennheden som också fotograferade

2016-09-29 Komplettering via telefon från Åke Gustavsson

Jag slog ett utslag till höger om björken upp i backen (gamla hål 8). Bollen gick upp i backen och jag gick dit och letade. Bollen hade gått förbi björken mellan kullen och fairway. Det var lite småtuvor och jag funderade på vilken klubba skulle jag använda eftersom vi fick vänta på spelare som var på green.

Jag tog järn 7 och fick till ett perfekt slag! Men ingen kunde se bollen på green. Men jag var säker på att bollen skulle hamna på green. Jag slog en provisorisk boll som nådde slänten i kanten på greenen. Jag gick och letade efter första bollen.

Tomas Nilsson gick fram till flaggan och ryckte upp den och sa: ”Det ligger en boll här, den måste ju vara din. Och det var det!”

Jag blev helt chockad. Sten Sörensson, som markerade åt mig, började räkna och jag fick 5 poäng för denna Eagle. Det blev 24 poäng på sista 9 hålen och en åttondeplats i resultatlistan i B-klass.

Jag har gjort en Eagle tidigare i Blekinge. Ingen såg den heller!

Nu kommer det givetvis 200 kr till Golfkampen och Rasmus Erikssons utmaning så här i sista minuten på insamlingen!

Åke Gustafsson