KlubbnyheterKlubbtävlingarLoke Cup

Loke Cup – Södermanland vann över Östergötland

Artikelbilden ovan visar hål 17, som var första särspelshål eftersom matchen Södermanland/Östergötland blev oavgjord! Lagledarna valde ut sina resp lag till en match i foursome.

_c8a8740-sarspel-foursome-sormland

Paloma Andia de la Torre, Torshälla GK, och Michael Widoff, Gripsholms GK, spelade för Södermanland. I mitten står Loke Cups initiativtagare Göran Westerberg, Lagledare, och Anettte Westerberg, Lagkapten, för det Sörmländska teamet.

_c8a8772-dropp-o

Landerydsspelarna Thomas Barath/Sebastian Cavalli Björkman spelade för Östergötland.

Loke Cup

Lördag 24 september spelades Loke Cup för första gången och spelplats var Nyköpings GK. Ett matchspel i Ryder Cup-anda med 2 x 36 spelare från 12 klubbar från Södermanland och sju klubbar från Östergötland. Matchspel skedde i 6 bollar singel damer resp herrar, 6 matcher fyrboll och 6 matcher foursome. Nyköpings GK hade fyra deltagare i denna breddtävling, när inte elitspelare tävlade. Slutresultat Loke Cup 2016.

Loke Cups webbsida

Bakgrund, intervjuer, info plus livevideos från tävlingsdagen m m finns på webbsidan om Loke Cup.

Nyköping GKs spelare

_c8a8708-glad-ann-christine

Nyköpings GK – Ann-Christine Samuelsson och Boo Nilsson spelade bästboll (förlust i matchen).

_c8a8651-leif-halts-boll

Nyköpings GK Leif Halt spelade foursome med Stina Bjurstam, Sundbyvik GK, (delad match).

_c8a8600-tina-thomas-a-i-bakgrunden

Thomas Andersson (blå keps) spelade foursome med Philip Klingzell (skymd). De vann över Östergötlands damer Tina Liljegren/Lena Molin.

_c8a8877-blomma-till-gary

Loke Cups initiativtagare Annette och Göran Westerberg överlämnade en blomma till klubbchef Gary Cosford och tackade honom för ett fantastiskt engagemang och en mycket väl genomförd tävling. I bakgrunden skymtar Södermanlands Golfförbunds representant. Nästa gång är det Östergötlands tur att arrangera.

Loke Cup – Bildspel från tävlingen på Nyköpings GK

Bildspelet innehåller ett 80-tal bilder från tävlingen i tidsordning. Lagbilderna finns nedan.

Videoklippet visas direkt också här.

Team Södermanland vann Loke Cup

_c8a8832-loke-cup-sodermanland-litenTeam Östergötland