BananBildspel/videoHistorikKlubbnyheter

Från Ekensberg till Ärilla – Bildspel – 65-årsjubiléum

Tryck på pilen i mitten av bilden och därefter den fyrkantiga symbolen i högra nedre hörnet så visas bildspelet i helskärm.

Invigning med kunglig glans – 36 hål

Den 1 juli 2005 kl 13.45 klippte HKH prinsessan Birgitta det blågula bandet och kunde förklara den nya 36-hålsanläggningen för invigd.

Sune Linde, klubbens nestor och tillika banarkitekt för de nya hålen, hade fått hedersuppdraget att slå invigningsslaget. Det gjorde han också när den nya 18-hålsbanan invigdes 1976. Nu överlät han dock med ålderns rätt uppdraget till Mats Hallberg, som skickade iväg bollen spikrakt och med full kraft. Nyköpings GK hade därmed med besked etablerat sig som regionens ledande golfanläggning.

Bildspelet är 7,5 minuter och har musik.

Text och bild från skriften Nyköpings Golfklubb 1951 – 2011. Produktion Mats Ödman, MediaCraft Information AB.

Länkar

Hjärtligt tack till Mats Ödman, MediaCraft Information AB, som producerat detta bildspel.

För er som reagerar på stavningen. Platsen heter historiskt Ärilla (med två l) men klubben döptes till Ärila GK.