Klubbnyheter

Utflyktsvägens nätverksträff på Scandic Grand

Utflyktsvägen hade arrangerat en intressant nätverksträff för sina medlemmar.

Artikelbilden: I mitten på första raden Liz Barrögård, Barnens Huvudstad. I mitten längst bak Lars-Gunnar Thor, som tillsammans med ordf Magnus Scherp gick direkt till en radiointervju P4 Sörmland, för att uppmärksamma Utflyktsvägens arbete. Dra fram till tiden 2:03 för att lyssna på intervjun.

_c8a9108-publikEtt 50-tal var anmälda till denna heldag, som leddes av Livsstilsutmanare Karin Sandin, dagens moderator längst till höger på bilden.

Välkommen

Utflyktsvägens ordförande Magnus Scherp, Trosa Rederi och Kråmö Skärgårdsby hälsade välkommen. Lars-Gunnar Thor, grundare av Gröna Kusten/Utflyktsvägen informerade om 2017 års magasin där alla medlemmar erbjuds att annonsera sin verksamhet. Nu trycks magasinet i 70 000 ex. Förslag på redaktionell text efterlystes också och tips på bl a ”familj och barn” kom snabbt. Liz Barrögård driver Barnens Huvudstad och vi på Nyköpings GK kommer också att ha fokus på att få med fler barn i vår verksamhet, något som också poängterades senare på kvällen när vi hade klubbens årsmöte i samma konferenslokal.

Ett ledord för dagen var samverkan och att ensam är inte stark. Det är nu mycket glädjande att det finns ett så stort intresse bland flera kommuners turistchefer utmed vägen. Södertälje, Nykvarn, Trosa, Nyköping och Oxelösund var representerade.

_c8a9158-ann-kristin-rahmUtflyktsvägens styrelsemedlem och sekreterare Ann-Kristin Rahm, MIC-Produktion var konferensarrangör (med mikrofonen). Övriga id bordet: Navina Isenberg, Konstnär Anita Grede och Magnus Clarholm, redaktör för Utflyktsvägens magasin.

_c8a9129-resursRESURS, Hans Remvig. ”Var kommer turisterna/besökarna ifrån? Hur transporterar de sig? Vad vill de uppleva, vad gör de? Vilka marknader är viktiga? Omsättning? Vilken beläggning och omsättning har besöksnäringen? Hur ser utvecklingen ut? Han sammanfattade med att rekommendera besökarna att satsa på den stora marknaden som finns i Stockholm eftersom den är så nära oss i Södermanland. Hans Remvig är aktiv på Twitter och Linkedin.

_c8a9131-publik

Program

Turistchef Berit Christoffersson representerade Nyköpings Kommun. Hon berättade om bl a dessa satsningar som pågår

• Berättelse om Nyköping – Nyköpingsakademien
  • Utbildning i Nyköpingsguiden
  • Vision 2030
  • Ambassadörsfrukostar, varje kvartal. Nästa är 1 februari i nya Näringslivets Hus
  • Gästabudsåret 2017. Kick-off för Gästabudsåret ikväll 30 nov med Ulf Westman.
  • ”Outdoor weekend” – Öka säljbara produkter – Nyköping, Oxelösund, Trosa.

Hornuddens Trädgård, Mats Sjöstedt, Strängnäs, höll ett uppskattat föredrag om familjens breda och intressanta verksamhet. De valdes till Sörmlands Bästa Värdskap 2016 av STUA.

_c8a9155-monter-nykgkMingelworkshop

Alla gäster och medverkande inbjöds till ”mingelworkshop” som pågick parallellt med föreläsningarna i samma lokal. Vi på Nyköpings GK presenterade oss så här, med för dagen helt nya två roll-up producerade av fotograf Tomas Kihlman och teknik från Best Promotion Gunnel Thunström var klubbens representant.

Övriga klubbmedlemmar som deltog var Susann Borg, Jogersö Camping och Boje Bengtsson, ordförande i Visit-Nyköping Oxelösund.

_c8a9136-kakor

Som vanligt var det gott fikabröd på Scandic Stora Hotellet!

Tack för en mycket trevligt genomförd konferens med intressanta föredrag.

Gunnel Thunström

utflyktsvagen_logo

Tipsa ditt nätverk att det går att hyra våra läckra hus även vintertid!

banner-boka-boende-980x120

Här finns bokning! Eller ta kontakt med klubbchefen.