DamerKlubbnyheter

Vi minns Anneli Schiller

Vi minns Anneli Schiller och lyfter Juniorbarometern till hennes ära!

Jag spelade ofta med Anneli Schiller. Hon började spela golf 1978, jag 1989. Vi gillade att spela med varandra och vi tävlade alltid. Vi vann ungefär varannan gång. Jag kommer inte ihåg när vi började spela, men det var någon gång efter 1999 då hon kom hem från Nya Zeeland där hon och maken Anders Lundgren bodde 1991-1999. Jag bjöd in henne till en partävling i Söderköping och sedan fortsatte vi spela. Anneli berättade ofta om hur spelet var i Nya Zeeland. Hur stor den sociala samvaron var, hur många olika tävlingar som spelades, hur roligt de hade och att damverksamheten var väldigt aktiv. Hon saknade allt det roliga som fanns där när hon kom tillbaka till klubben här hemma.

Anneli spelade alltid Juniorbarometern!

”Vänta lite, jag ska bara köpa en Juniorbarometer” sa hon alltid. Jag tänkte inte så mycket på det eftersom jag inte hade satt mig in i det systemet, som kostade 10 kr/rond. Jag skulle också ha kunnat deltagit och på så sätt haft en extra tävling ihop med henne. För Anneli var det så självklart att hon trodde att ”alla” visste vad Juniorbarometern var, eftersom det är klubbens äldsta tävling, som funnits i över 50 år!

2016 bestämde jag mig för att också köpa Juniorbarometern och vi pratade många gånger om att spela oftare, men så blev det inte. Ingen av oss visste då att hon var sjuk och att det skulle bli hennes sista säsong. Hon somnade in 11 januari.

Alla som spelar Juniorbarometer gynnar klubbens juniorverksamhet

2015 blev Anneli tvåa i Juniorbarometern och hon hade köpt flest kort av damerna det året. Därmed vann hon två priser. Här får hon sin vinstcheck vid höstårsmötet av klubbchef Gary Cosford.

Anneli spelade alltid Juniorbarometer. Hon hade inga egna barn, men för henne var det viktigt att stötta juniorverksamheten på klubben. Det tyckte både hon och maken Anders. Läs mer om satsningen på Juniorbarometern nedan.

Anneli var ideellt engagerad på klubben

Anneli var på senare tid engagerad i medlemskommittén och var där aktiv med Kom-Igång-Golfen. Anneli var mycket mån om att bidra till denna viktiga verksamhet där hon som handledare hjälpte nybörjare att få en bra start på sin golf på deras väg till grönt kort!

Golfkampen – Ett Slag för Cancerfonden

Anders önskan är att de på klubben som vill komma ihåg Anneli använder  klubbens konto hos Cancerfonden eller Golfkampens Swish 070-743 24 85. Annelis största intresse var att spela golf och det gjorde hon så mycket hon kunde innan hon långsamt tappade förmågan under förra året när hjärntumören gjorde att hon inte kunde träffa bollen.

Vi är många som minns golfvännen Anneli och som kommer att sakna henne.

Gunnel Thunström

PS – Tack Anders Lundgren för att du idag beslutade dig för att arbeta i projektgruppen för Golfkampen 2017. Hjärtligt välkommen!

Söderbergs Gästabud

Tävlingen startade 1985. Artikelbilden ovan och bilden nedan är tagen vid Söderbergs ÄktaMake/Sambo Foursome 2015. Anneli och Anders vann för första gången. Det var störtregn hela tävlingen men det sken upp till prisutdelningen.  2017 spelas Söderbergs Gästabud den 27 maj.

Söderbergs Gästabud – Vinnarna i A-resp B-klass 2015. A – Anders Lundgren och Anneli Schiller. B – Solweig och Leif Persson. I mitten sponsor Christer Bergström från Söderbergs.

Artikel om Söderbergs ÄktaMake/Sambo Foursome 2015

Information för dig som inte känner till klubbens äldsta tävling, som stöttar juniorverksamheten.

Juniorbarometer

Enkel rutin – 10 kr/gång

Juniorbarometer  – Köp ett Juniorbarometerkort (ett extra numrerat scorekort). Spela ronden och lämna in minst fem resultat. Därefter lämnar du in ditt kort när du förbättrar ett resultat. Högst poäng när säsongen är slut vinner! Insatserna fördelas 50/50 till priser/juniorer.

NYHET 2017 – Extra satsning på Juniorbarometer

Alla som deltar i de tre första herr- resp damtävlingarna får en juniorbarometer gratis:

• 2017-04-19 – 2017-04-26 – 2017-05-03 – Herrgolf
  • 2017-05-10 – 2017-05-17 – 2017-05-24 – Damgolf

Efter tre resultat har deltagarna förhoppningsvis hunnit bli nyfikna på tävlingen och fortsätter att köpa en barometer vid singeltävlingar och sällskapsspel så att alla får ihop minst fem resultat. Bättre resultat senare ersätter de sämre resultaten under säsongen. Resultaten redovisas som poängbogey.

Kommitté

Kommittén för Juniorbarometern, sammanställer och redovisar resultat på webben.

• Anders Lundgren – Sammankallande (Anneli Schillers make)
  • Jan Andersson
  • Jörgen Bennheden.