KlubbnyheterTour-rapport

Adam Harlin rapporterar från spel i USA

Hej nu är jag tillbaka igen med en rapport från veckan som gått. Tävlingen spelades i Santa Clarita, ca 1 h norr om LA där jag bor. Jag har spelat den här banan 2 gånger förut med bra resultat så jag kan väl ranka den som en av mina favorittävlingar under året. Banan ligger uppe i bergen och är väldigt smal och klurig och kräver att man har grym precision från tee. Under torkan i somras så brann delar av banan och dom hade sått om fairways och ruff tre gånger eftersom de första gångerna så hade det regnat så mycket att allt bara flutit undan. Så banan var inte i toppskick och vi var de första att spela banan sen branden. Greenerna höll ändå ganska bra kvalité och rullade jämnt men inte så snabbt. Första rundan kom jag iväg riktigt bra och började med 2 raka birdies. När jag stod på första tee första rundan var det enda gången jag var på par den rundan. Spelade stabilt hela vägen, några onödiga bogeys men kom in på 68 (-2) och det var jag ganska nöjd med men jag kände att det fanns mer att ta.

Andra rundan startade också bra med 1 birdie första 3 hålen men sedan blev det tuffare för mig. Öppnade första 9 hålen på +3 och hade stora problem att ens träffa fairway med en järnklubba. Jag kämpade hela sista 9 och hade många bra birdiechanser men ingenting ville gå i. Jag slutade på 74 (+4). Jag var riktigt besviken och kände att jag hade så mycket mer att ge. Jag var riktigt revanschsugen och ville bara ut och spela igen. Andra dagen och tredje rundan så var det riktigt kallt på morgonen och det var nästan så att det blev uppskjutet på grund av frost men vi hade tur och slapp det. Första dagen spelades banan väldigt kort och med enkla pinnplaceringar och jag var ganska säker att det skulle spelas tuffare sista rundan, och jag hade rätt. Första nio spelades fortfarande väldigt enkelt och även fast jag missade mycket greener så sköt jag -2 första 9 efter mycket bra närspel. Sista 9 däremot spelades mycket tuffare och speciellt de sista 5 hålen som redan var tuffa var nästan brutala. Många spelare klappade igenom totalt de sista hålen. Jag lyckades spela rätt stabilt men ingen putt ville riktigt gå i. Hade ett utslag som hittade ett vattenhinder på hål 16 som gjorde att jag fick en bogey och då var jag tillbaka på par. Gjorde en grymt bra up&down på det 17:e hålet för par och sedan en koppsnurr för birdie på 18 som gjorde att jag slutade på 70 slag (E) och totalt +2 för tävlingen och en delad 18:e plats.

Jag var ganska besviken att jag inte fick till en bättre andra runda, men som lag slutade vi 3:a där vi bland annat slog ett lag som var rankat 5:a i USA i vår liga så det var vi riktigt nöjda med. Jag har jobbat mycket med närspelet och det börjar äntligen sitta. Nu ska jag bara få till det långa spelet så ska jag vara med och slåss om vinsten i nästa tävling.

Nu har jag en veckas uppehåll från tävlande och vi har spring break (sportlov) nästa vecka. Har inga speciella planer utan ska fokusera på träning och kanske lyxar jag till det och tar en tripp till San Diego någon dag och ser hur det är där nere. Nästa tävling spelas i Prescott, AZ om en vecka och jag återkommer förhoppningsvis med en positiv rapport efter det. Tills dess ha det bra allihopa.

Adam Harlin

Vårt nya läckra boende på banan

banner-boka-boende-980x120Här finns bokning! Eller ta kontakt med klubbchefen.