Business PartnerKlubbnyheter

After Work för Business Partners på Hellmanska Gården

Igår hade Hellmanska Gården, Cecilia Ekberg och Nyköpings GK,  bjudit in till en After Work för klubbens Business Partners med vinprovning, föredrag och pizzabitar direkt från stenugnen!

Klubbchef Gary Cosford

Klubbchefen inledde med att berätta kort om verksamheten. Han inledde med att svara på frågan om när banan öppnar. En gissning kan bli påsk! Vi har mycket goda förutsättningar inför säsongen 2017. Vårt golfboende har blivit en succé. 2016 hade vi 296 gästnätter och 947 greenfee från boende. Vi öppnade till midsommar. Nu inför 2017 har vi bokningar på 327 gästnätter och 1 195 boendegreenfe, och det efter bara 10 veckor! Vi har också fått en bokning på 40 personer till 2018!!

Vår nya krögare Skavsta Golf & Event med Patrik Woss som ägare och Joakim Hallberg som kökschef. De lovar utökad service, renoverad restaurangmiljö, att piffa till kioskerna, god mat och service. De kommer också att ha olika temaaktiviteter och grillkvällar.

Tävlingssäsongen 2016 hade vi över 100 tävlingar och 10 628 tävlingsronder. Det är ett rekord i Sverige! Vi hade en ökning till 52 000 spelade ronder totalt! Men, väl värt att notera, är att all denna spelverksamhet endast täcker 53% beläggning på banorna.

I år fortsätter vårt biståndsprojekt med tävlingen Golfkampen – Ett Slag för Cancerfonden, där vi samlade in 140 000 kr 2016. Nu höjer vi insamlingsribban till 200 000 kr och hoppas få hjälp av alla Business Partners och medlemmar och att många deltar i alla utmaningar. Tävlingen spelas 4 aug och anmälan startar 31 mars.

De flesta tävlingarna har i år anmälan en månad före tävlingen. Några större tävlingar har längre tid. Med en månads framförhållning vet spelaren om de kan spela. Vi vill på detta sätt undvika alla avbokningar som blev förra året.

Business Partners söker….

Deltagarna fick fylla i vad de sökte efter i sina olika verksamheter. Deltagarlistan och sökningarna publiceras här. Läs dessa sökningar och se vad just du kanske kan leverera.

Katarina Hoverman, Spirit by Me

Inbjuden gästtalare var Katarina Hoverman, Spirit by Me. Hon är också en samarbetspartner som använder Hellmanska Gårdens lokaler till sina många olika provningar. Se hennes program nedan.

Katarina serverade några utvalda röda och vita viner. Caféet var abonnerat för kvällen och efter den inledande drinken gick alla över till bageriet där Cecilia serverade pizza och där hon berättade om det kravmärkta bageriet.

Katarina berättade om skillnader på olika märkningar och certifieringar. Ett ekologiskt vin har ekologisk märkning när vingården inte använder konstgödsel. En sådan märkning är dock inte gratis, varför många vinmakare inte har råd att certifiera. Hon berättade också om att det finns ekologiska viner som odlats på samma sätt sedan urminnes tider, alltså utan konstgödsel. Dessa vinmakare har givetvis mycket svårt att förstå varför de ska certifiera sig för något som de alltid gjort. Katarina välkomnade alla till sina provningar eller om kunden vill arrangera ett eget evenemang så går det också mycket bra. Katarinas provningar: Spirit by Me – Program våren 2017  | After Tasting | Champagnemiddag.

Cecilia Ekberg, VD, Hellmanska Gården

Cecilia avslutade kvällen med att berätta om den gamla Hellmanska Gården från 1710,  som nu länge varit i hennes familjs ägo. Hela verksamheten är kravmärkt och Hellmanska Gårdens café finns nu också i White Guide. Cecilia är mycket positiv till samarbeten och ett sådant samarbete fick vi prov på under kvällen i och med att Katarina Hoverman var inbjuden.

Just nu frilägger de ett gammalt förråd som varit dolt. Det pågår hela tiden arbete och utveckling på gården. Hellmanska gården ligger mitt i Nyköping i hörnet V Storgatan och V Trädgårdsgatan och erbjuder Café, bageri, bosättningsbutik med en modebutik m m. Webbsidan har också en stor e-handel.

Hellmanska Gården tog över sommarserveringen på Fåfängans Kultur och Trädgårds Café förra året och det fortsätter de med. Ett nytt projekt som snart ska sjösättas är att de ska svara för caféverksamheten i Klöverns First Office nya företagshotell ”Elverket”, bredvid Qvarnen, som öppnar i sommar. Cecilia hälsar alla välkomna till gården och att hon gärna arrangerar kundevenemang. Hellmanska Gården | Facebook | Instagram

Tack Cecilia för att du är stolt sponsor till vår tävling Ärila Masters.

Vi tackar för en mycket trevlig och givande kväll! Ett extra tack till Staffan Påhlson, Påhlsons Reklam som bjöd alla på en ”kasse”.

Vårt nya läckra boende på banan

banner-boka-boende-980x120Här finns bokning! Eller ta kontakt med klubbchefen.

Information angående Coronavirus covid-19

Råd och rekommendationer för Nyköpings Golfklubb