KlubbnyheterTour-rapport

Adam Harlin rapporterar från USA – Säsongen lider mot sitt slut

Hej allihopa där hemma. Har hört rapporter om fint väder i Svealand. Det är kul, det betyder att nu är det golfsäsong för alla. Här börjar tävlingssäsongen lida mot sitt slut. Vi har våran Conference final om ca 3 veckor och förhoppningsvis lyckas vi vinna där så vi kan förlänga säsongen ytterligare. Annars rullar livet på här borta, jag hinner inte med så mycket mer än skola, golf, och sen ibland så lyxar jag till det och går på en NHL match då och då.

Tävlingen i Prescott för 2 veckor sedan gick helt okej. Jag spelade stabilt men lyckades inte komma speciellt nära till pinnen så det blev inte så många bra birdiechanser. Första rundan sköt jag en ganska medioker 74 (+2). Andra rundan spelade jag mycket bättre och träffade hela 16 greener. Tyvärr så gjorde jag en dubbel och en bogey på de två hålen där jag missade green, men slutade ändå på 71 slag (-1). Var inte helt nöjd men jag gör framsteg hela tiden och det är jag nöjd med.

De senaste 2 dagarna har vi spelat en mindre tävling mot endast två andra lag. Vi spelade på en av banorna vi spelar på här i LA. Jag spelade riktigt stabilt de första 13 hålen första rundan och var -4 innan det 14:e hålet. På det 14:e gjorde jag en trippel tyvärr, och var efter det i rätt mycket trubbel på kommande hål. Men många fina räddningar gjorde ändå att jag kom in på 71 (-1) och jag ledde med två slag efter första rundan. Även fast jag var lite besviken att jag tappade så mycket de sista hålen så var jag ändå rätt nöjd att jag lyckades skjuta under par trots att jag sköt bort 3 bollar.

Andra rundan spelade jag ganska stabilt rakt igenom. Slutade på 73 (+1) i väldigt blåsigt väder och jag trodde att det skulle räcka till vinst men när jag kom in fick jag reda på att det var särspel. Jag slog ett riktigt bra utslag i särspelet men andra slaget missade jag på det värsta stället och jag trodde jag var helt borta. Jag fick till slut chansen att dela hålet men lyckades inte sätta putten och förlusten var ett faktum. Det var lite snöpligt att falla på mållinjen men nu är jag grymt revanschsugen på nästa tävling.

Är det något ni vill veta mer om vad jag gör här borta, eller om ni vill att jag skriver om något särskilt så dela gärna med er i kommentarerna. Annars får ni ha det så bra och förhoppningsvis håller vädret i sig så banan kan öppna snart. Ha det bra och tack för all support!

Adam Harlin

Artikelbild: Fotograf Tomas Kihlman