Damernas upptaktsträff på klubben 5 april

Golfsäsongen för damerna inleddes med en upptaktsträff i den nyrenoverade restaurangen på Nyköpings golfklubb. Det blev snabbt fullsatt i lokalen då 83 damer mötte upp denna kväll.

Kvällens kockar från Nyköpings Golfrestaurang presenterade sig kort. Jenny Höglund och kökschef Joakim Hallberg bjöd på en utsökt torskrygg med kantarellsås och blåbärspaj med vaniljsås till efterrätt. Vi i Damkommittén önskade lycka till med en blomma. Därefter följde information kring de olika aktiviteter som kommer att erbjudas damerna under 2017. Allt om damtävlingarna finns på länken Damgolfen. Inbjudan till Galanteriet Mode 7 maj finns nu här. Anmälan finns här.

Årets ”Order of Merit” – de tre bästa resultaten av fem tävlingar kostar 100 kr och 10 kr går till Golfkampen – Ett Slag för Cancerfonden. Se mer information från kvällen nedan.

Det blev lång betalningskö eftersom alla skulle betala direkt till restaurangen.


Men det gick också bra att betala med Swish!

Alexandra Lennartsson – En av våra tourspelare

Kvällens gäst var Alexandra Lennartsson nyss hemkommen från Sydafrika där hon tränat och spelat på Sunshine Tour. Hon intervjuades av ”Skavlan” alias Susanne Hörnfeldt och vi fick en inblick i hur tufft det är att vara ute på touren. Livet är inte så glamouröst och varje vecka gäller att få ekonomin att gå ihop. Många nya vänner bland de spelande tjejerna har Alexandra fått och att hon lovprisade landet Sydafrika. Naturen, klimatet, de spännande djuren och förstås de goda träningsmöjligheterna är anledningen till att Alexandra gärna återvänder. Läs mer om Alexandra.

Det nya tillskottet i damkommittén, Ditte Lundstedt Persson, tillsammans med kvällens gäst Alexandra Lennartsson.

”Hemliga kommittén” – Damernas hemliga resa

Kvällen avslutades med dragning av Hemliga Resans lotteri, som såldes under kvällen. Ansvariga i år är Gunilla Lindh, Eva Andmarken och Gunbritt Lindfors (saknas på bild). Resan blir 3 augusti. Mer info kommer på Hemliga resans egen webbsida.

Damernas upptaktstävling – Galanteriets Mode

Väl mött på vår nästa aktivitet den 7 maj, Texas Scramble (lottad lagtävling där alla kan vara med). Anmälan startar 7 april 08:00, samtidigt som inbjudningsartikeln publiceras med all info. Efter tävlingen mat och modevisning med kläder från Galanteriet Mode.

Damkommittén 2017: Barbro Abrahamsson, Susanne Hörnfeldt, Anette Schiller, Wivianne Alm, Ann-Christine Samuelsson, ordf, och Ditte Lundstedt Persson. Damkommitténs sida.

Gunnel Thunström med vandringspriset i Damernas Matchspel

Information under kvällen

Matchspel för damer 2017

Läs mer om Damernas Matchspel, som är nytt i år. Välkommen att anmäla dig senast sista april.  Matchspelet startar i början av maj. På webbsidan finns all info om lottning och hur du spelar match.

Sörmlands Golfförbund har två seriespel match för damer.  DAM 20+ Lagledare Ewa Rylander och D60 – Lagledare Gunnel Thunström. Lagledarna vill ha svar senast 16 april vilka matcher du vill spela. Kommunikation sker främst via resp webbsida. Du får själv aktivt hålla koll på lag m m.

Golfkampen – Ett Slag för Cancerfonden

Anmälan har startat till Golfkampens tävling 4 augusti. Vi har samma utmaningar som 2016 för Klassvinst, HIO, Eagle, Birdie. Helen Boman har tagit över PAR-utmaningen (25 kr) och Bodil Olausson har höjt Bogey-utmaningen till 20 kr. Webbsida.

Gästabudsåret 2017

Klubben deltar med många aktiviteter som ingår i kommunens Gästabudsår. Vi börjar med Golfens dag 20 maj, sedan har vi GästabudsFredagar och Gästabudstävlingar.

Sörmlands Golfförbund – ”Fler tjejer till golfen”

I projektgruppen ingår Eva Asthage, SöGDF projektledare, Monica Falk, Flens GK, Elin Nygren, Eskilstuna GK och Malin Landehag, pro Nyköpings GK och man kommer att jobba med målet att finna metoder och aktivt verka för att rekrytera unga flickor upp till 21 år till golfen och därigenom stödja de enskilda golfklubbarna i detta arbete. Projektet ingår i vision 50/50. Läs mer. Detta är en uppmaning till engagemang. Enligt projektbeskrivningen, behövs det representanter, helst minst två, från klubbarna som ska arbeta med att rekrytera och behålla de rekryterade tjejerna.

Foto: Susanne Hörnfeldt och Gunnel Thunström


Vårt nya läckra boende på banan

banner-boka-boende-980x120Här finns bokning! Eller ta kontakt med bokningen.  Fler bilder på husen.

Information angående Coronavirus covid-19

Råd och rekommendationer för Nyköpings Golfklubb