KlubbnyheterTour-rapport

Adam Harlin från USA – Rapport från vår conference final

Nu är collegesäsongen tyvärr slut för mig. Vi spelade en väldigt spektakulär bana utanför San Francisco som hette Hiddenbrooke. Banan låg i en dalgång så det var mycket upp och ner, och även fast banan var kort så var den väldigt smal och klurig. Mitt spel var inte i närheten av vad jag förväntade mig och jag hade stora problem med både ballstriking och puttning. Jag förlorade många slag från tee och första 2 rundorna var mitt spel en total katastrof. Sista rundan slog jag lite bättre men satte bara en putt över en meter och då är det svårt att få till en bra score. Jag hade scorerna 79-84-76 och det är jag grymt besviken över. Jag hade stora förhoppningar på den här tävlingen och jag levererade inte alls i närheten av vad jag borde ha gjort.

För laget gick det lite bättre. Inför sista rundan var vi 12 slag bakom ledaren. Vi spelade bra som lag och var +5 (man räknar bästa 4 scorerna av 5) sista dagen i mycket blåsiga förhållanden. Vi trodde inte att det skulle räcka så vi lämnade när vi var klara. Väl på väg hem insåg vi att vi kom riktigt nära och vände tillbaka. När vi kom tillbaka till klubben så visade det sig att vi var i särspel om första platsen.

Särspelet gick till så att alla 5 spelare från båda lagen spelade tills det var avgjort. Hålet vi spelade hade jag haft problem med under tävlingen men fick till ett bra utslag i särspelet. Hur som helst så spelade vi inte tillräckligt bra det hålet och det andra laget vann välförtjänt. Det är väldigt surt att förlora när man är så nära. För mig personligen så är det tufft också för jag tycker att jag borde presterat så mycket bättre att vi borde inte varit i den här positionen.

Nu väntar de två sista veckorna i skolan så det är många uppsatser och prov som ska klaras av. Efter det så ska jag spela kval till US Open den 11 maj. Det är jag riktigt taggad för och kommer jobba hårt att få tillbaka det stabila spel jag haft större delen av den här terminen. Sen så bär det av hem till Sverige i slutet på maj. Jag ser fram emot att träffa alla hemma på klubben. Jag återkommer med en rapport från US Open kvalet om några veckor. Tack för att ni stöttar mig. Ha det bra då syns vi snart!

Adam Harlin