Seniorgolfens upptaktstävling 2017

Igår var det juniorupptakt. Idag var det seniorernas tur. Seniorgolfen spelas varje måndag och idag var det första gången. Det var lite lurigt med vädret och tävlingen sköts fram en timma med shotgunstart kl 10.00 på grund av frost. Vädret var kallt men klart vid start. Spelformen var individuell poängbogey och alla spelade från tee 60. Närmast hål på hål 1 men eftersom skylten var otydlig var det endast en herre, Erik Sjöberg (bilden)  som vann närmast hål med 3 m. Meningen var att damerna skulle ha en egen klass!

När det var ca 5 hål kvar ökade blåsten och det blev också regn. Alla längtade då in i restaurangen för gemensam måltid hos våra nya krögare. Vitlökssoppa, fläskkotlett med svampsås och stekt potatis, sallad och kaffe, som ingick i startavgiften 180 kr.

Sten Karlsson, seniorkommitténs ordförande, hälsade välkommen och berättade lite om verksamheten i år bl a att åldern för herrar har sänkts till 50 + år. Därmed är det samma ålder för damer och herrar. Klassindelningen är oförändrad. Det blir utökning med en tävling till 19 tävlingar. Därmed blir avslutningstävlingen i oktober. Alla tävlingar finns i tävlingskalendern.

Dagens klassvinnare: Damer: Gunnel Thunström, 30 p. Herrar AB: Karl-Johan Englund, 39 p. Herrar CD: Bjarne Lundin, 32 p. Då hoppas vi att vinnarna kommer ihåg Klassvinstutmaningen 300 kr i Golfkampen. Se alla resultat:

Restultatlistor 2017-04-24 Damer Herrar AB Herrar CD

Gary Cosford avslutade lunchen med att hålla en allmän information om klubben och lite nyheter. Klubbens nya restaurangägare, VD Patrik Woss, Skavsta Golf & Event, och restaurangchef Joakim Hallberg presenterade sig också kort. Gary poängterade att klubben behövde hjälp med handledare till Kom-Igång-Golfens fadderronder på tisdagskvällar. Även FredagsÖppet behöver golfvärdar 16-18 varje fredag när vi har ”öppet” för dem som vill testa golf gratis. Boje Bengtsson är ansvarig för FredagsÖppet.

Seniorgolfen

Under säsongen spelas en Order of Merit för damer resp herrar.  Gubbcupen är ett matchspel som ingår i Seniorgolfen. Jörgen Bennheden är ansvarig och anmälan pågår. Läs mer om Seniorgolfen och vad som ingår plus sammanställningar bakåt i tiden.

Juniorbarometern ingår i seniorernas startavgift. Stödj Juniorverksamheten med 5 kr/rond. 5 kr går tillbaka som priser. Köp en juniorbarometer via kansliet också vid alla andra singeltävlingar och sällskapsronder. Följ juniorbarometerns resultat här.

Bilderna med sol är tagna på morgonen när starten blev framflyttad 1 timma, vilket gjorde att vi avslutade i regn och blåst!

Information – Läs mer!

Alla damer är hjärtligt välkomna till Damernas Matchspel, som är nytt på klubben i år. Det blir två spel indelade efter handicap. Anmälan senast i början av maj. Regler m m finns på länken. Läs mer!

Missa inte damernas upptakt söndag 7 maj. I en Texas Scramble kan alla vara med oavsett hcp. Läs mer!

Golfkampen – Ett Slag för Cancerfonden spelas också i år med utökad målsumma till 200 000 kr. Alla kan bidra genom olika spelutmaningar för Klassvinst, HIO, Eagle, Birdie, Par och Bogey. I år finns det många fler utmaningar och insamlingar. Läs mer på länkarna. Golfkampens tävling spelas 4 augusti och den är öppen för anmälan.

Fotograf Tomas Kihlman

2017 års seniorkommitté.


Vårt nya läckra boende på banan

banner-boka-boende-980x120Boka boende! Eller via mail boende@nykopingsgk.se | Bilder på husen | Bildspel

Information angående Coronavirus covid-19

Råd och rekommendationer för Nyköpings Golfklubb