BananKlubbnyheter

Nyhetsbrev från banan i maj – Magnus Koinberg

Nyhetsbrev från banan i maj – Magnus Koinberg

Magnus Koinberg

Jag har som målsättning att informera om vad som händer på banan ca en gång i månaden. Jag börjar med att konstatera att vintern varit snäll mot banan. Vi har kunnat göra en del markarbeten, t.ex. till höger på 16Ö vid vattenhindret.

Vi har ett projekt som pågått ett par år och det är att renovera bunkrarna. Det är ett stort jobb och givetvis kan vi inte åtgärda alla på en gång – det kostar mycket pengar och resurser. Vi tar de mest spelfrekventa bunkrarna först. Det fungerar så att vi gräver ur bunkern, ordnar till dräneringen och gjuter s.k. kapillär betong i botten, följt av sanden. Vi får nu en god avrinning ur bunkrarna när det regnar och sanden blir inte kontaminerad av lera. I år har vi klarat av sju bunkrar och det sista jobbet blir klart i veckan.

Greener – stängning för skötsel – tee m m

Denna säsong kommer vi att fokusera på greenerna. En fysiolog har kontrakterats på 3 år för att hjälpa till med greenanalyser m.m. Det gäller att hålla ordning på fukthalter och annat för att få en skötselmetod som fungerar p.g.a. konstruktionen av våra greener. Till att börja med så vertikalskärs greenerna nu på ett annat sätt.

För att klara skötseln och få så fina förhållanden som möjligt, så stängs banan, som inte har ”tävlingsvecka”, av på tisdagar fram till kl. 12:00, så att personalen ostört kan utföra arbeten.

Som ni kanske märkt, så klipps nu utslagsplatserna i fyrkanter. I och med att en mindre yta klipps så går jobbet fortare och bränsle sparas. Vi kan nu undvika att placera utslagsplatserna på ställen som är ojämna.

Vi har fått två nyanställda: Paul Danielsson från Skavsta Golf och Felix Ackelman. Paul är utbildad greenkeeper och Felix är en gammal Nyköpingsbo och skicklig golfare.

Borstar har monterats på greenklipparna. De sitter framför klippaggregaten och har till uppgift att få bort s.k. ”liggräs”.

Vildsvin finns i området. Ett är skjutet på 15Ö – en stor galt.

Frostskador har uppstått under den kalla vårsäsongen p.g.a. att spelare gått ut för tidigt.

Grävarbeten med dränering/avlopp har skett mitt på 4Ö. Marken måste sätta sig ett tag innan vi kan arbeta vidare.

Hålvärdar

Vi tänker återupprätta systemet med hålvärdar – mer information följer.

Och så till sist – Reparera nedslagsmärken, lägg tillbaka uppslagen torv och kratta efter dig i bunkrarna, tack. Det är din bana, var rädd om den!

Magnus Koinberg
Head Greenkeeper

Banskötsel | Banpersonal

Vi ser sällan hur det ser ut under sanden i en bunker. Här har hål 6 Östra fått nytt underlag

Ny skylt som visar våra bansträckningar.

Fotograf Tomas Kihlman


Vårt nya läckra boende på banan

banner-boka-boende-980x120Boka boende! Eller via mail boende@nykopingsgk.se | Bilder på husen |Bildspel parhusen | Bildspel 6 april