KlubbnyheterTour-rapport

Adam Harlin rapporterar från US Open kval

Hej allihopa. Nu har det gått några dagar sedan jag spelade kval till US Open. Jag spelade i första steget som är det så kallade lokala steget. Här deltar flest spelare som spelar på en lägre nivå än web.com touren, och en del collegespelare. Jag spelade en bana som heter Industry Hills, en väldigt tuff och krävande bana, kräver väldigt bra ballstriking. Banan är även väldigt ondulerad så jag hade turen att ha min coach här borta som caddie, hade varit tufft att bära bagen de 18 hålen.

Jag startade rundan på det 10;e hålet, och startade riktigt bra. 1 m putt för birdie på första hålet som var en ganska enkel par 5. Sedan så gjorde jag ett enkelt par, och sedan lyckades jag med 2 raka birdies, varav den andra på en par 3 på 200 m med en riktigt lurig green, så en riktig kanonstart. Direkt efter birdien så missade jag tyvärr utslaget och slarvade lite efter det så det resulterade tyvärr i en dubbel. Trots det var jag fast besluten att hämta tillbaka det, och efter birdie på 16, 17 så vände jag första 9 på 33 slag (-3). Det var jag nöjd med. Jag räknade med att kvalgränsen skulle ligga någonstans på -3, så jag tyckte att jag var i bra position i alla fall inför det lite tuffare 1-9. Jag lyckades även med en birdie på 1:an och var då -4 med 8 hål kvar, men jag visste också att 5 av de resterande 8 var bland de tuffare hålen på banan. Efter att ha gjort 2 stabila par och räddat par på det 4:e kom tyvärr en snöplig bogey på det femte och det sjätte hålet. Det blev lite dåliga klubbval blandat med att jag stressade upp mig. Så tillbaka till -2. Det sjunde hålet slog jag ett katastrofalt utslag. Mitt nästa slag behövde jag slå under det första trädet för att sedan lyfta över det nästa, samt att jag behövde skruva bollen vänster till höger. Mirakulöst nog slog jag upp bollen 8 m från hålet men lyckades inte få i bollen för birdie. Lyckades inte heller ta vara på birdiechans på det 8:e hålet, och en dålig 3-putt på det sista hålet gjorde att jag kom in på 71 slag (-1).

Samtidigt som jag är besviken att jag inte avslutade bättre, är jag också nöjd att jag ändå gav mig chansen. Jag var med där uppe men lyckades inte hålla i hela vägen. Jag missade kvalgränsen till det andra steget med 2 slag, så lite snöpligt är det. Men jag gjorde mitt bästa och det känns skönt att spelet börjar komma tillbaka. Det var en grymt bra erfarenhet och nästa år så ska jag vara med och slåss om en plats i andra steget igen.

Annars så är det rätt lugnt nu. Skolan tog slut för ungefär en vecka sen, så den här veckan har jag bara gått runt och spelat golf, och väntat på att alla lärare ska sätta betygen och få bevis på jag presterat. Det här var min bästa semester någonsin i college och jag lyckades skrapa ihop ett så kallat GPA på 3.91. GPA räknas ut på det viset att ett A är värt 4 poäng, B 3 poäng och ett C är värt 2 poäng. Så mina betyg den här terminen är jag väldigt nöjd med. Den här veckan passar jag på att spela så mycket golf som möjligt innan jag flyger hem i slutet på nästa vecka. Ser fram emot att träffa alla där hemma på klubben snart. Ha det bra så syns vi snart när jag arbetar på kansliet.

Adam Harlin

Vårt nya läckra boende på banan

banner-boka-boende-980x120Boka boende! Eller via mail boende@nykopingsgk.se | Bilder på husen |Bildspel parhusen | Bildspel 6 april