Golfens Dag 20 maj – Rikstäckande aktivitet

Vi hade full aktivitet på klubben under Golfens Dag. Vi tog emot alla besökare på torget och berättade om dagens aktiviteter. Korthålsbanan var bemannad och där kunde alla testa att spela golf och/eller fotgolf.

Rangen var också bemannad med golfare som hjälpte nya golfare med hur det går till att slå en golfboll med en klubba. Alla utrustning fanns att låna gratis och det var fri range! Det betyder att alla bollar från bollmaskinen var gratis hela dagen. På rangen fanns också gratis grillad korv och vi bjöd på dryck.

Två unga flickor, den målgrupp som vi efterlyser mest, eftersom vi har för få flickor i golfen. Dessa är nu på gång att ta grönt kort och vill komma igång med sin golf. Flickorna fick all information om våra nybörjarkurser och vår aktivitet med fadderronder för nya golfare och sedan program med golfkompis . Hjärtligt välkomna. Puttävlingen lockade ca 170 st som betalade 20 kr till Golfkampen för att försöka sätta tre långputtar.

Golftävlingen Tailor Golf

Det var otroligt mycket folk som rörde sig på klubben under dagen. Vi hade golftävlingen ”Tailor Golf” med 33 lag = 66 personer som startade 09.30. Det var fullt i alla våra hus med boende.

Shopen

Damkommittén från Enköpings GK bodde hos oss. Det kom en buss med 32 damer från Mälarbadens GK, som alla spelade, åt, puttade och handlade i shopen hos Alan Harris. En gästspelare gjorde en HIO under en sällskapsrond under dagen, som vi givetvis uppmärksammade. Det kom också en buss med fotbollskillar från Varbergs BoISFC seniorer, som skulle äta på restaurangen. Vår nya Business Partner Nordea fanns på rangen.

Golfnyttan i Samhället

Vi försöker vara aktiva att sprida info om just Golfnyttan i Samhället. Roger Andersson, SGF, skriver bl a sidan/gruppen ”Golfnyttan i Samhället”  (gå med där och följ utveckllingen) och han besökte oss under dagen. Roger haffade mig på torget för en spontanintervju om dagen. Videon finns i gruppen och på vår facebook (men länk saknas här).

Tjejgolf

Den här trevliga artikeln om ”tjejgolf”, som ingår i visionen 50/50 som vi på Nyköpings GK arbetar med, fanns i Södermanlands Nyheters bilaga ”Extra” 19 maj.

Flickor från ca 10 år som kom till Golfens Dag fick  träna med vår pro Malin Landehag t v 11.30-14.00. Anna Erixon assisterade.

Foto Tomas Kihlman

Vårt nya läckra boende på banan

banner-boka-boende-980x120Boka boende! Eller via mail boende@nykopingsgk.se | Bilder på husen |Bildspel parhusen | Bildspel 6 april