HerrarKlubbnyheterKlubbtävlingarSeriespel elit

Dag 2 – SM Div 2 Herrar på Nyköpings GK

Två lag skulle ta klivet upp till division 1 efter gårdagens tävling, som vi ledde inför dag 2. Förhoppningarna var höga, men så blev det inte. En spelare diskvalificerades i och med felaktigt signerat scorekort. Andra dagen spelades foursome och singlar. Det blev en folkfest och många var ute och följde spelet.  Här finns resultatlänk.

Grattis Motala GK till avancemang till div i och med vinst vid dagens tävling. Grattis också till Eskilstuna GK.

1. Motala GK – 576 slag – spelar i div 1 nästa år
  2. Eskilstuna GK – 588 slag – spelar i div 1 nästa år
  3. Katrineholms GK – 589 slag
  4. Vingåkers GK och Nyköpings GK 591

Från vänster: Alexander Fernqvist, Philip Andersson, Adam Harlin, Arvid Rylander, Christoffer Eriksson, Oskar Gabarielsson och Henric Singemo, pro/lagkapten.

Oskar Gabrielsson med sin caddie Niklas Rigbrandt

Nyköpings laguppställning:

• Rond 1 – Philip Andersson/Alexander Fernqvist – fouresome
  • Rond 1 – Adam Harlin/Oskar Gabrielsson – fouresome
  • Rond 2 – Oskar Gabrielsson/Arvid Rylander – bästboll
  • Rond 2 – Adam Harlin/Christoffer Eriksson – bästboll
  • Rond 3 – Arvid Rylander/Philip Andersson – foursome
  • Rond 3 – Adam Harlin/Oskar Gabrielsson – foursome
  • Rond 4 – Christoffer Eriksson – singel
  • Rond 4  – Oskar Gabrielsson – singel
  • Rond 4 – Adam Harlin – singel
  • Rond 4 – Philip Andersson – singel
  • Kapten Henric Singemo.

Tävlingen spelades i perfekt golfväder med sol, värme och mycket rull. Vi såg i stort sett järnslag hela tiden. Tack alla frivilliga som stod som forecaddies på olika hål. Spelarna var mycket nöjda med banans kondition även om de tyckte att vissa pinnplaceringar var lite väl tuffa.

Domaren, som fanns på banan båda dagarna, hade inte så mycket att göra. Spelarna är duktiga på regler enligt honom. Någon hade fått lättnad för ett rör och en funderade på plikt för träff på egen utrustning om det var ett eller två slag.

Pappa Gabrielsson, en sammanbiten lagkapten med lagbricka, Henric Singemo. Niklas Rigbrandt, caddie, Dahlander och Ulf Harlin, pappa till Adam Harlin.

Damlaget, som hade spelat seriespel på Ågesta GK, men hann hem på em för att titta på tävlingen. Från vänster Emma Andersson, Alfred Lidström, Ulf Harlin, Alexandra Lennartsson, Erica Andersson, Göran Alm (forecaddie) och Anna Erixon.

Oskar Gabrielsson men sin caddie Niklas Rigbrandt.

Philip Andersson med sin caddie Alexander Fernqvist.

Christoffer Eriksson

Adam HarlinFolkfest vid Västra kiosken som är knutpunkten på Västra banan.

Arvid Lidström var caddie dag 1. Arvid Rylander gjorde debut som spelare dag 1 och fm dag 2. Nu var de mediarapportörer till herrlagets facebooksida.

En spelare i lag Trosa läser puttlinjen!

Medaljutdelning till vinnarna Motala GK. Tävlingsledarna Inga-Lill Nilsson, Boo Nilsson och Christer Isaksson, arbetade från arla morgonstund till 21-tiden, när tävlingen var slut.

Vårt nya läckra boende på banan

banner-boka-boende-980x120Boka boende! Eller via mail boende@nykopingsgk.se | Bilder på husen | Bildspel