Golfnyttan i samhälletJuniorerKlubbnyheter

Prova på golf för tjejer – ”Fler tjejer till golfen”

OAuthException: (#10) To use 'Page Public Content Access', your use of this endpoint must be reviewed and approved by Facebook. To submit this 'Page Public Content Access' feature for review please read our documentation on reviewable features: https://developers.facebook.com/docs/apps/review.

Prova på golf för tjejer 9 augusti 2017

Södermanlands Golfförbund och Malin Landehag, pro vid Nyköpings GK, bjöd in distriktets tjejer till en halv dags Prova-på-golf inom ramen för projektet ”Fler tjejer till golfen”. Arrangemanget ägde rum vid Nyköpings GK där, förutom Malin, även tjejer från klubbens elitlag och olika tjejträningsgrupper deltog som hjälp.

Ett 20-tal tjejer i olika åldrar fanns på plats kl 10 då Malin inledde med att gå igenom grunderna i golfspelet. Därefter gick man till rangen för att få instruktion och prova på hur det är att slå på en golfboll. Några av tjejerna hade egna klubbor med sig, men de flesta fick låna klubbor i olika längder så att de skulle passa var och en.

Efter en knapp timmes instruktion vandrade alla till Klöverns korthålsbana för att där, med hjälp av instruktörerna, få förståelse för hur golfspelet fungerar. På korthålsbanans 6 hål spelade man Scramble, vilket uppskattades mycket av deltagarna.

Efter spelet bjöds alla deltagare på uppfriskande dryck och Malin avslutade med frågestund och information om hur man ska göra om man är intresserad av att fortsätta med att lära sig spela golf.

Alla klubbar i Södermanland var inbjudna

Information om Prova på-dagen hade skickats ut till alla distriktets klubbar.

Det är extra roligt är att evenemanget har blivit uppmärksammat av SVT Sörmland som kom till Nyköpings GK för ett reportage, se artikel på länken. Nyhetsrapportering via SVT: Spola fram till 3.18 så kommer en kort snutt från Nyköpings GK.

Eva Asthage
Södermanlands Golfförbund och Nyköpings GK

Bilder från facebookalbum

Projektet vände sig till tjejer upp till 21 år, men det var inte uttalat i den första inbjudan så alla som kände sig som ”tjejer” kom för att prova och det var roligt att det blev så många. Det var ingen föranmälan.

Tryck på bilden så visas den i större format.

Foto: Gunnel Thunström

Vårt nya läckra boende på banan

banner-boka-boende-980x120Boka boende! Eller via mail boende@nykopingsgk.se | Bilder på husen | Bildspel