Herrgolfen

Andreas Lindh

I onsdags gjorde jag sällskap med Leif Johansson från parkeringen. Han skulle spela herrtävling och jag damtävling. Då sa han: ”Varför skriver du inte mer om herrgolfen?”

Jag skriver om herrgolfen ibland, men eftersom jag tillhör den skara som inte får spela herrgolfen så behöver jag info från spelarna. Någon sådan rapportering kommer så gott som aldrig! Visst måste det hända roliga, dråpliga, mindre roliga eller katastrofer, som skulle passa in här?

Gårdagens tävling med fina resultat

163 st spelade. Vinnare: A – Mathias Lundqvist 66 slag, B – Anders Erisson 65 slag, C –  Sven Tunon 68 slag.

2017-08-30 Pristagare och Örnslaget (närmast hål). Fullständig resultatlista finns i klubbens tävlingskalender, www.golf.se och på anslagstavlan.

Webbartiklar

2017-07-27 – Herrgolfen – All time high – 212 startande

All time high på herrgolfen – 212 startande

Herrgolfens webbsida

Herrgolfens webbsida heter enkelt – Herrgolfen!

Alla tävlingar med info finns i tävlingskalendern. Startavgiften för Herrgolfen är 80 kronor. Den som också är med i Örnslaget betalar 100 kr! Herrgolfen är öppen för herrseniorer (22 år +) som är medlemmar i Nyköpings GK eller gäster till medlemmar i Nyköpings GK. Startlistan finns på kansliet inför varje tävling. Resultatlisan visas i  tävlingskalendern.

Klubben har många olika kommittéer, men det finns ingen kommitté för herrgolfen som administreras via kansliet. Det finns ett regelverk osv och telefonerna går varma inför varje onsdag när folk ska boka, boka av, ändra, kolla om det finns plats osv. Däremellan kommer det damer som ska spela samma dag, alla andra som ska ut på andra banan plus alla våra boenden som ska checka in, ut, betala eller har frågor.  Att arbeta på kansliet på onsdagar är ingen sinekur!

Resultaten rapporteras av en resultatgrupp varje onsdag och de lägger också in pristagare m m på webbsidan. Resultaten visas i GIT-systemet/tävlingskalendern.

Juniorbarometer

Tänk om alla herrar också spelade juniorbarometer (10 kr/rond) så skulle den anrika tävlingen, som funnits i mer än 50 år, få ett lyft och juniorkommittén få ett större tillskott! I år fick alla herrar en gratis Juniorbarometer de tre första gångerna, men det gick aldrig fram ordentligt och herrarna lämnade aldrig in sina tre gratisronders resultat. Det är de fem bästa resultaten per säsong som räknas och juniorbarometer kan spelas både vid tävling och sällskapsrond. Här finns aktuell ställning.

Vid avräkning per 31 aug leder Björn Göthberg på 197 poäng! Två-fyra är Jan Lindh, Leo Flisell och Jan Andersson, alla med 192 poäng.

Resultatgruppens kontaktuppgifter 2017

TL 1 – Jan Andersson, 070-522 17 44 – janander.evert@comhem.se
TL 26 – Christer Isaksson – 070-244 80 38 – isaksson.oxd@outlook.com
TL 29 – Björn Albing, 070-669 71 23 – b.albing@bredband2.com
TL 44 – Per Sundström, 070-517 22 33 – per.sundstrom2@comhem.se
TL 49 – Raine Harju – 070-315 03 39 – raine.harju@gmail.com
TL 51 – Kjell Lindh – 072-505 05 90 – kjell.lindh@bredband2.com
TL 52 – Hans-Göran Lundgren – 070-541 67 63 –  hg.lundgren@telia.com

Seriespel

Vi är med i många seriespel på klubben. Sidan med sammanställning heter ”Seriespel”. Här skulle alla seriespelsansvariga kunna informera mycket mer i våra olika forum. Alla seriespel har också en egen webbsida, men det är inte många som utnyttjar att informera via den. Hör av dig om du vill bli mer aktiv den vägen.

Medlemsforum på facebook – Sluten grupp

I veckan nåddes vi av den sorgliga nyheten att Sune Eriksson avlidit i cancer. Vi skrev en artikel om detta i klubbens medlemsforum på facebook. Vänner till Sune är nu aktiva att hedra Sune via Golfkampens konton (se nedan). Om du inte redan är med i forumet – Gå med i medlemsforumet på denna länk.

Gunnel Thunström – Webbredaktör – gunnel@thu.se – 070-743 24 85

• Gary Cosford_Insamlingsbild

Gary Cosfords insats på herrgolfen – 50 kr/birdie!

Jag är också projektledare för Golfkampen – Ett Slag för Cancerfonden. Tyvärr har inte våra spelutmaningar med Klassvinst, HIO, Eagle, Birdie och Par genererat som första året.

• Gary har en birdieutmaning för herrgolfen. För att nå målet behöver vi ca 50 000 kr till under september! Du kanske kan plocka fram dina klassvinster och bra slag och bidra före sista september när vi avslutar insamlingen 2017. Läs mer om våra insamlingar.
  • Swish 070-743 24 85 eller Golfkampens länk hos Cancerfonden

Artikelbild: Erik Bengtz och Per ”Frasse” Sundberg.

Foto Tomas Kihlman

Vårt nya läckra boende på banan

banner-boka-boende-980x120Boka boende! Eller via mail boende@nykopingsgk.se | Bilder på husen | Bildspel