DamerKlubbnyheter

Höstgolf damer – Tre spontanbollar på torsdagar kl 9

By 18 september 2017 No Comments

Höstgolf damer – Tre spontanbollar på torsdagar kl 9

Tiderna  9.00, 9.10 och 9.20 är bokade för damgolf på torsdagar fram till mitten av oktober. Vi träffas vid start och delar upp oss i bollar. Vi hoppas att många vill utöka säsongen med höstgolf.

Ingen tävling eller avgift

Det är ingen tävling utan se tillfällena som en chans att träffa nya golfdamer. Det finns inte heller några krav på handicap. Det kan finnas damer som behöver fadderronder och då kanske några kan hjälpa till.

Vi kan redan nu börja engagera oss att få med fler kvinnor i damverksamheten i och med att vi är en av 45 golfklubbar i landet som under ledning av Svenska Golfförbundet (SGF) påbörjat en utvecklingsresa mot en mer inkluderande och jämställd golf i projektet Vision 50/50.

Torsdagar blir damdag 2018

Damkommittén meddelade vid damavslutningen att damdag 2018 blir en återgång till torsdagar och detta är en början med spontangolf på torsdagar.

Två gånger kvar på FredagsÖppet – Ta med en väninna och låt henne prova

Passa på innan FredagsÖppet tar slut och lotsa in en väninna att få prova golf helt gratis. Hon behöver inte ha några förkunskaper. Du går med som fadder och kan låna ut din egen utrustning eller låna några klubbor hos Alan Harris. Det är gratis! Nu arbetar vi aktivt med projektet Redo för Golf och Vision 50/50 att få med fler flickor/kvinnor och då måste vi alla hjälpa till! Boka tid på plats tidigast 1 timma före. Tid 15.00-16.50.

Fler tjejer till golfen

Vi har nu en tjejgrupp på klubben som ska göra sin ”golfresa” via projektet ”Redo för Golf”, där vi samarbetar med SISU. Förhoppningen är att dessa tjejer ska locka fler så att vi kan bli många fler. Malin Landehag arbetar med deras utbildning. Läs artikeln:

Redo för golf! – En anpassad nybörjarutbildning för tjejer/damer

Artikelbilden ovan är från i våras när Annika Gustavsson ”pangade”. Annika är sammankallande i styrgruppen för  projektet ”Vision 50/50” – Fler tjejer till golfen.  Läs artikeln nedan och Vision 50/50.

Vision 50/50 – Fler kvinnor till golfen

Vårt nya läckra boende på banan

banner-boka-boende-980x120Boka boende! Eller via mail boende@nykopingsgk.se | Bilder på husen | Bildspel

Information angående Coronavirus covid-19