BananKlubbnyheterPress

Mord på Nyköpings GK i boken Sara – En Nyköpingsdeckare

Akademibokhandelns skyltfönster i lördags

I våras blev vi på klubben kontaktade av författare Mats I Lundgren som hade en idé om att förlägga delar av sin nya bok till Nyköpings GK. Jag fick förtroendet att ta med Mats på en rundtur på banan för att han skulle kunna välja plats. Vi behövde inte åka så länge. Hål 8 på Västra banan hade den layout som Mats hade tänkt sig och riktmärket blev 150-meterspinnen! Det är där mordet händer när byggföretagaren blir ihjälskjuten med ett enda skott.

Eftersom Mats inte är golfare fick vi också bidra med lite teknik och golfuttryck.

I lördags hade Mats boksignering hos Akademibokhandeln i Nyköping då vi besökte honom.

Tack Mats för att du valde att marknadsföra Nyköpings GK i din bok, även om det var i ett oangenämt sammanhang!

Boken finns att köpa på klubben

Du som genast vill veta mer om mordet kan köpa boken i kansliet.

Pris:

• 189 kr – Sara
  • 159 kr – Den som ger

Bakgrund – Mats har skrivit två böcker

Sara är den fristående uppföljaren till Mats I Lundgrens debutroman
DEN SOM GER. Debutboken nominerades till Selmapriset 2015 och har sålt i nästan 3000 exemplar.

Vem är den unga kvinna som en natt i maj 2013 blir påkörd och dödad vid en trafikolycka utanför Väster Malma? Hon anmäls inte saknad och hennes identitet går inte att fastställa. Och det finns märkliga omständigheter …

Dessutom hittas en lokal byggföretagare ihjälskjuten med ett enda skott på Nyköpings Golfklubb. Det ser ut som en avrättning men trots de öppna ytorna har ingen hört eller sett något.

Kriminalinspektör Arne Olofsson och hans kollegor vid Nyköpingspolisen är tillbaka och får ta tag i dessa kniviga utredningar. Den civile utredaren Svante Möller blandar sig i polisarbetet ännu en gång.

Läs om författaren på hans webbsida.

Mats Lundgren
mats.lundgren.ml@gmail.com

www.matsilundgren.se

Vårt nya läckra boende på banan