HerrarKlubbnyheter

Rapport från Adam Harlin i USA

Utsikt från hotellrummet

Hej alla! Hoppas att allt är bra hemma i Sverige och att vädret inte är alltför dåligt. Jag har varit tillbaka i USA i ungefär en månad och har nyligen avslutat första tävlingen för säsongen.

Tävlingen spelades i Ventura ca 2 timmar norr om där jag bor i södra LA. Banan hette Olivas Links, väldigt fin bana. Kan dock inte påstå att det var så mycket links över den som dom påstod, wedgar upp till järn 9 kunde spinna 4-5 meter tillbaka bara för att greenerna var så mjuka. Men annars var banan i perfekt skick.

Första rundan kände jag mig väldigt säker från tee och satte varje utslag i fairway och gav mig bra chanser mot green. Enda problemet var att jag hade stora problem att slå mina järn som jag ville, missade väldigt många greener och fick jobba hårt för paren, kom till slut in på 73 slag (+1). Inte alls nöjd med tanke på att jag var i bra position från tee hela tiden.

Andra rundan fick jag en bättre start. Det var tvärtom denna dag, skakig från tee men bra in till green. Spelade stabilt hela rundan, hade många birdiechanser men fick inte riktigt i några puttar. Fick tillslut i tre fåglar totalt denna runda och faktiskt inga bogeys så det blev  69 slag (-3). -2 totalt för tävlingen och en delad 9:e plats. Ganska nöjd med det med tanke på att det var första tävlingen och att jag jobbat på några små ändringar.

Höstterminen är väldigt lugn för oss tävlingsmässigt i år så nästa tävling är inte förrän i november. Fram till dess har jag gjort upp ett schema, som jag också följt upp till den här tävlingen där jag har gympass fyra dagar i veckan och fyra timmars golfträning sex dagar i veckan. Utöver det lär jag inte göra så mycket mer än att plugga då jag har fem kurser den här terminen. Kanske hinner jag med att se några NHL-matcher.

Fram till nästa rapport så hoppas jag att alla har det bra och att golfsäsongen blir lång i Sverige. Over and out!

Adam Harlin

Artikelbilden – Fotograf Tomas Kihlman

Vårt nya läckra boende på banan

banner-boka-boende-980x120Boka boende! Eller via mail boende@nykopingsgk.se | Bilder på husen | Bildspel