Seniorgolfens avslutning 2 okt

Det blev 22 deltagare vid dagens avslutning. Prognos om dåligt väder hade förmodligen skrämt bort många. Vädret blev blandat och mulet och ganska blåsigt med regn på några hål. Spelform var Texas Scramble, 3-mannalag med minst 4 utslag av spelarna i bollen.

Vann gjorde Carl-Gustaf Mattson, Karl-Johan Englund och Erik Seger med 64 slag, SHCP 8. Se artikelbild. Seniorgolf Resultat – pdf-fil

Under året har vi som vanligt haft en Order-of Merit för både damer och herrar. Vann gjorde Karl-Johan Englund. Vandringspriset är denna puttter med namnbrickor på vinnarna. Som minne får vinnaren också en liten pokal att behålla.

Bakgrund: ”Vandringspriset tillfaller den herre som har den högsta sammanlagda poängen på de fem bästa resultaten. Puttern är tillverkad i den förste British Open-vinnarens verkstad någon gång i slutet på 1800-talet. Willie Park vann för övrigt British Open totalt fem gånger. Första gången 1860 och sista gången 1875.” Vandringsprisset är instiftat av Nils Bridahl. Läs historien om Willi Park´s putter:

Annika Reuter vann Order-of-Merit för damer

Bild på Annika kommer när vandringspriset är på plats. Sju prischeckar delades ut till herrar och tre till damer. Hela resultatlistan OoM finns anslagen i klubbhuset och på länkar nedan. Seniorgolfen Order of Merit 2017 – resultat

Gubbcupen – Erik Sjöman vann

Grattis Erik Sjöman som vann Gubbcupen 2017, som administreras via seniorkommittén.

Jörgen Bennheden vann Gubbcupen 2016 och han överlämnade vandringspriset till Erik, som arrangerar tävlingen 2018. Totalt spelades 42 matcher med 28 deltagare i årets upplaga av gubbcupen. Tvåa blev Johnny Sundberg. På delad 3e plats kom Leif Halth och Kjell Lindh. Läs mer om Gubbcupen.

I år ändrades åldersindelningen till 50+ för både damer och herrar. Alla herrar har spelat från tee T55. Startavgiften har varit 70 kr inklusive  ”Juniorbarometern”. Vi har spelat varje måndag i lotttade blandade bollar. Damer i en klass och herrar i klass AB och CD.

Det har varit en löpande minskning av antalet starter i seniorgolfen från 900 starter 2014 till 600 st åren 2016 och 2017.  Vi har ingen förklaring till denna minskning men vi hoppas att alla vill bjuda in fler till måndagarna.

Minst två till behövs i seniorkommittén 2018

Vi behöver fler frivilliga till Seniorkommittèn. För att det skall fungera bra, behövs minst ytterligare två personer. Det handlar i stort om att kunna ställa upp varannan måndag för att redovisa scorekorten. Det är ingen svår uppgift. De som är intresserade får den utbildning som krävs. Där kan jag t.ex. supporta i introduktionen.

Carl-Gustav Mattson och Elisabeth Mattson och jag själv, Sten Karlsson, avgår efter 5 år. Björn Holmquist (röd tröja) blir kvar och Göran Wass tillkommer 2018. (Foto Gunnel Thunström)

Jag vill framföra ett gemensamt tack från oss som avgår, för det förtroende som visats oss av medlemmarna och klubbledningen. Vi önskar den nya Seniorkommittén lycka till i det fortsatta arbetet.

Sten Karlsson, avgående ordförande i seniorkommittén 2017

Läs mer om Seniorgolfen.

 

Fotograf Tomas Kihlman


Vårt nya läckra boende på banan

banner-boka-boende-980x120Boka boende! Eller via mail boende@nykopingsgk.se | Bilder på husen | Bildspel

 

Information angående Coronavirus covid-19

Råd och rekommendationer för Nyköpings Golfklubb