DamerDamernas matchspelKlubbnyheterKlubbtävlingar

Damernas matchspel på klubben 2017

Grattis Helen Boman som vann damernas matchspel över Christina Boman med 3/1. De spelade Östra banan.

80 damer anmälde sig när vi startade damernas matchspel på klubben igen efter många års uppehåll. Det blev ett fantastiskt stort intresse. Matchspelet spelades i två spel 16 + 64 med handicapindelning och andra chansen. Hcp 4-16 i spelet med 16 deltagare och hcp 16-36 i spelet med 64 deltagare.

Christina och Helen spelade finalen i lördags och de gick i en boll med två gäster. Ikväll hade vi prisutdelningen i samband med en damträff, som hade damrelaterade frågor på agendan.

Återblick på matchspelet

Tanken var att det skulle bli två spel med 64 deltagare. Det var från början drygt 120 st som visat intresse. När det kom till slutligt anmälan och betalning försvann många, därav den ojämna fördelningen.

Vid utvärderingen framkom önskemål om tre spel med 32 spelare (eller fyra om många vill spela). Vidare sänker vi åldersgränsen (från nuvarande 22 år) så att även våra unga flickor kan vara med 2018.

Emma 18 år

Emma Andersson, 18 år, en av klubbens elitspelare som också ingår i damlaget, var inbjuden till kvällens träff. Hon bidrog med värdefulla synpunkter om att hon gärna skulle vara med och spela match på klubben eftersom det inte finns något sådant för juniorerna. Det finns inte heller så många flickjuniorer, så det kan vara bra att skapa kontakter med äldre kvinnliga medlemmar. Vi behöver många fler flickor på klubben! Vi behöver också generellt fler juniorer, bekräftade Ewa Rylander, som sitter i juniorkommittén.

Christer Isaksson – Vår GIT-expert

Christer Isaksson utnämndes till hedersmedlem vid höstmötet 2015. Han är en av alla pensionärer som bidrar till att många verksamheter kan hållas igång.

Christer har varit vår klippa i och med att han skött all lottning och också administrerat hela matchspelet i GIT-systemet. Han har varit mycket flitig och uppdaterat alla spelade matcher i systemet och också hela tiden uppdaterat schemat på anslagstavlan. För att spelarna skulle kunna nå varandra fanns allas telefonnummer angivna i grundomgången. Han berömde spelarna för att snabbt spela sina resp matcher och därmed kunde kommande matcher spelas och nästan inga matcher släpade. Christer håller på att trappa ned och han har erbjudit sig att lära upp någon. Ikväll avtackade vi Christer med en flaska och en varm applåd.

Tävlingsledare har varit Gunnel Thunström och bitr TL har varit Carina Sjöö och tekniskt ansvarig Christer Isaksson. Tack Carina Sjöö som som är villig att ta över tekniken i  matchspelet.

Hjärtligt tack för fantastiskt engagemang till alla som deltagit i första omgången av detta nya matchspel. Välkommen till 2018-års matchspel! Du kan anmäla dig redan nu till gunnel@thu.se

Gunnel Thunström
Tävlingsledare

Golfkampen – Ett Slag för Cancerfonden

Anmälningsavgiften till damernas matchspel var 200 kr. Merparten gick till Golfkampen – Ett Slag för Cancerfonden som fick 13.100 kr via denna insättning.

Fotograf Tomas Kihlman träffade Helen och Christina i lördags efter finalmatchen.

Vårt nya läckra boende på banan

Boka boende! Via mail boende@nykopingsgk.se | Bilder på husen | Bildspel