Damträff på klubben 9 oktober

Vi bjöd in till damträff i samband med att vi skulle ha prisutdelning i Damernas matchspel. 25 damer och Christer Isaksson deltog. Vi inledde med prisutdelningen som finns i separat artikel nedan. Grattis till vinnarna Helen Boman och Christina Boman, som vann var sitt spel. Helen vann matchen dem emellan och tog första inteckningen i det nya vandringspriset.

Du kan redan nu anmäla om du vill delta i Damernas matchspel 2018 till gunnel@thu.se. Startavgiften är oförändrad 200 kr där merparten går till välgörande ändamål. Alla får spela minst två matcher i och med Andra Chansen. Tack alla 80 som deltog. Golfkampen – Ett Slag för Cancerfonden fick 13.100 kr via denna insättning.

Christer Isaksson avtackades för den eminenta insatsen med att vara tekniskt ansvarig för Damernas Matchspel i GIT-systemet och att han så flitigt uppdaterade listorna på anslagstavlan.

Damernas matchspel på klubben 2017

D60 och ev D70

Nyköpings GK vann den nya serien D60 där vi deltog med ett lag i Sörmlandsserien. Lagkapten var undertecknad. Det var lätt att få deltagare, ett 30-tal anmälde sig, och det blev begränsningar på hur många gånger alla fick spela. I samband med avslutningen av seriespelet i Katrineholm delades vandringspriset ut, som nu förvaras på Nyköpings GK.

D60 – Avslutning i Katrineholm

Vid avslutningen i Katrineholm väcktes frågan om intresse för ytterligare en ny serie D70. Klubben har meddelat intresse att ge damerna utökad medverkan och är positiv till att D70 startar. Vid förfrågan har ett 10-tal damer på klubben visat intresse för en D70-serie, så vi stödjer förslaget och börjar redan nu värva deltagare. D60/D70-dam kan gå ner i klass och spela ”dubbelt”. Dessa har anmält att de är intresserade av D70:

 1. Tack till Golfrestaurangen som höll öppet för oss och hade fixat goda wraps.

  Gunnel Thunström

 2. Ingrid Näsholm
 3. Wiviann Alm
 4. Jarmila Magusin
 5. Kerstin Åkvist – vill ha D80-serie
 6. Ann-Marie Karlsson
 7. Inger Fernqvist
 8. Anita Andersson
 9. Marianne Westin
 10. Kerstin Erdhage
 11. Birgitta Löfving

Dam – 22 – 59 år – Seriespel SöGDF – Sörmlands Golfdistriktsförbund

Nyköpings GK spelar i division 1 också 2018. Ewa Rylander fortsätter som lagledare och vill ha fler som spelar. Speldag är söndag kl 14. Merparten av klubbarnas lagledare önskar en förmiddagstid, vilket ännu inte har tillgodosetts. Den serien hade avslutningstävling i Strängnäs.

Ewa Rylander informerade om seriespelet Dam. Där kan alla som är 22+ delta.

Fråga om att starta ett Matchspel för juniorer väcktes

Ewa Rylander, som sitter i juniorkommittén, tog med frågan att starta ett matchspel för juniorer och att där kanske mixa både pojkar och flickor, eftersom vi inte har så många juniorer.

Redo för Golf – En anpassad utbildning för tjejer/damer

Pro Malin Landehag är ansvarig för utbildningen och vi har ett pilotprojekt igång med fyra fotbollstjejer som nu är i stadiet mot hcp 54. All info om det projektet finns samlat på denna nya sida Redo4Golf.

Vi på Nyköpings GK var snabba att komma igång med denna nya utbildning och vi har ett färdigt koncept (under bearbetning) som redan har uppmärksammats av ”Golfsverige” på olika sätt. På torsdag 12 okt kommer ett filmteam från SGF – Svenska Golfförbundet, för att filma hos oss. Filmen ska sedan användas som ”det goda exemplet” och visas när SGF har sina verksamhetsseminarier runt om i landet inför 2018. Nyköpings GK blir en referensanläggning och vi kan vara mycket stolta att vi ligger i framkant!

Mentorprojekt – Ett för damer och ett för herrar

Ett Mentorprojekt är nu på gång att arbetas fram. Se Redo4Golf. Tanken är att alla nya golfare får en namngiven mentor som lotsar fram sin adept till olika verksamheter på klubben.

Vi behöver många fler som vill ställa upp att hjälpa våra nya damgolfare att komma in i gemenskapen och att slussas in i damverksamheten på lämpligt sätt. Damkommittén är f n inte redo att axla det ansvaret. DK är under förändring och söker fler deltagare.

Ställ upp som mentor du också! Följande är klara:

Redo4Golf – Malena Hellman vid första ronden på banan i sep 2017 med mentor Gunnel Thunström

 1. Gunnel Thunström
 2. Berit Edin
 3. Mona Karlsson
 4. Tina Mardla
 5. Bodil Olausson
 6. Christine Edenborg
 7. Carina Sjöö
 8. Kerstin Brezina
 9. Ewa Rylander
 10. Wivianne Alm
 11. Caroline Rost Grinell
 12. Yvette Alkelind
 13. Lisbeth Fjärstedt Martinsson
 14. Emma Andersson (junior 18 år)

Listan över mentorer är längre och är flyttad till sidan www.nykopingsgk.se/Redo4Golf

Redo för Golf – En utbytesstudent från Taiwan

En av Rotaryklubbarna har en utbytesstudent som går på Tessinskolan och hon fick testa golf hos oss via Tina Mardla. Samtidigt fick hennes klass en inbjudan till prova-på-golf våren 2018. Vi behöver många fler unga som vill testa golf och förhoppningsvis bli intresserade.

Redo för Golf – Utbytesstudent Wendy Huang, Taiwan

Vision 50/50 – Ett jämställdhetsprojekt

Annika Gustavsson i styrelsen är sammankallande. Läs mer på länken. Tina Mardla och Emma Andersson, som båda var med på träffen, sitter med i referensgruppen.

Vision 50/50 – Fler kvinnor till golfen

Tack alla som deltog – Återkoppla gärna

Vi avslutade med en presentationsrunda av alla deltagare som förhoppningsvis ska främja kontakterna.

Grattis Britta Nylund som vann ett presentkort till boken SARA – En Nyköpingsdeckare av Mats I Lundgren. Boken utspelar sig bl a på Nyköpings GK. Vi säljer den spännande boken i kansliet. Här finns vår artikel från boklanseringen.

Vi som deltog denna kväll:

Yvette Alkelind, Wivianne Alm, Emma Andersson, Karin Andersson, Christina Boman, Helen Boman, Kerstin Brezina, Christine Edenborg, Birgitta Eriksson, Lisbeth Fjärstedt Martinsson, Mona Karlsson, Margareta Lindgren Teauge, May Lindqvist, Agneta Lundberg, Birgitta Löfving, Madeleine Malinen, Lena Manninen, Tina Mardla, Britta Nylund, Bodil Olauson, Caroline Rost Grinell, Ewa Rylander, Ann-Christine Samuelsson, Carina Sjöö, Gunnel Thunström och Christer Isaksson.

Gunnel Thunström, som också fotade under kvällen.

Artikelbilden: Emma Andersson presenterade sig.

Fotograf Tomas Kihlman


Vårt nya läckra boende på banan

Boka boende! Via mail boende@nykopingsgk.se | Bilder på husen | Bildspel

Information angående Coronavirus covid-19

Råd och rekommendationer för Nyköpings Golfklubb