DamerHerrarJuniorerKlubbnyheterProva På GolfRedo för Golf

Föreningsmässa, Rosvalla – 1 410 peggar i burken

Lördag 14 oktober var vi med på Fritid- och föreningsmässan som arrangerades av kommunen för andra året. Som ”dragplåster” i vår monter hade vi två puttmattor där alla som ville fick prova. Då passade vi på att tipsa om att de skulle gissa antal peggar i burken, som syns på bilden.

Grattis Fredrik Lindeberg som vann ett Rangekort (värt 750 kr). Det var 1 410 peggar i burken och Fredrik gissade på 1 426 st och kom närmast.

193 st gissade. 52 st hade gissat på 1 000-1 999. 17 st gissade på över 2000 st. Hela familjen gissade och fick därmed fler chanser. Alla kommer att få en inbjudan till Golfens dag 26 maj.

Föreningarna visade upp sin verksamhet för att få andra att hitta en hobby eller en ny hobby. Utbudet var mycket varierat.

Fler tjejer/kvinnor till golfen

På klubben har vi nu flera projekt där vi aktivt arbetar för att få med fler tjejer till golfen eftersom de är i minoritet. Därför valde vi att representera med flickor på denna mässa.

Vi var den enda förening som ställde upp med fyra ungdomar. På bilden är det Emilia Engstrand, Josefine Cheng och Felicia Forsberg. Flickorna gjorde ett fantastiskt arbete dels genom att få besökarna att gissa antal peggar och genom att assistera på våra två puttmattor, där det hela tiden var kö av barn som ville testa.

Här är det Emma Andersson som hjälper till med puttningen. Det var första gången flickorna medverkade på en mässa och de gick in med liv och lust när vi byggde montern och kom med bra förslag.

Flickorna var riktigt fina förebilder och så fint de pratade om sin sport golf. Alla besökare blev inbjudna till Golfens dag den 26 maj 2018, som är en rikstäckande aktivitet för andra året.

Vi fick också besök i montern av flera medlemmar på golfklubben! Vi visade också ett bildspel om klubbens mycket omfattande verksamhet i montern.

Redo4Golf

På denna sida – Redo4Golf –  finns en sammanställning över hur vi arbetar med att få med fler kvinnor till golfen, bl a genom en ny utbildning och ett mentorprogram.

Golf är inte en dyr sport och det finns många medlemskap för barn och vuxna. Vi har t ex utbildningsgrupper för hela familjen! Välkommen att ta kontakt med oss om du har frågor om golf och alla är välkomna till Golfens Dag 26 maj 2018.

Gunnel Thunström

Vårt nya läckra boende på banan

Boka boende! Via mail boende@nykopingsgk.se | Bilder på husen | Bildspel

Information angående Coronavirus covid-19